Kuşadası'nda buruk bayram

Kuşadası'nda buruk bayram

Tam kapanma nedeniyle turizmin göz bebeği Kuşadası'nda sokaklar Ramazan Bayramı'na rağmen boş kaldı.

Türkiye'de on binlerce vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs ile mücadelede yeni adım olan tam kapanma süreci sosyal hayatı derinden etkiledi. Ramazan Bayramı'nı da kapsayan 18 günlük süreçte sokağa çıkma kısıtlaması, birçok işletmenin geçici süreyle kapatılması ve eğitim-öğretime uzaktan devam edilmesi kararlaştırıldı.

Deniz, kum ve güneş denilince ilk akla gelen beldelerden olan Kuşadası'nda turizme 'tam kapanma' darbesi indi. Her yıl Ramazan Bayramı'nda hınca hınç dolan kentte bu sene alışılageldik manzaralar görülmedi.  Tam kapanma nedeniyle kafe, restoran ve taverna tarzı işletmelerin kepenk indirdiği kentte yalnızca yabancı turistler güzel havanın tadını çıkartabildi.

"22 YILDIR BURADAYIM, BÖYLE BİR ŞEY GÖRMEDİM"

Kentte market işletmeciliği yapan Bahadır Cinkaya, cirolarının tavan yaptığı bayram dönemini buruk geçirmenin üzüntüsü içerisinde olduklarını belirtti. Cinkaya, "22 senedir buradayım, böyle bir şey görmedim. Yaklaşık 10 senedir işletmecilik yapıyorum, normalde her sene bayramı bekleriz biz para kazanmak için. Hava -5 derece bile olsa bayram olduğu zaman biz para kazanırız, buraya turist akar. Ne yazık ki bu sene böyle oldu, ne yapalım." dedi. 

whatsapp-image-2021-05-12-at-15-02-57-2.jpeg

whatsapp-image-2021-05-12-at-15-02-55.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler