Kuşadası'nda iki yunus karaya vurdu

Kuşadası'nda iki yunus karaya vurdu

Aydın'ın Kuşadası ilçesindeki Nazilli Sitesi ve Kocagöl plajlarında, iki adet çizgili yunus, karaya vurmuş hâlde bulundu. Yapılan detaylı incelemeler sonucunda, yunusların bilimsel adının Stenella coeruleoalba olduğu öğrenildi.

Kuşadası sahilinde yunus balığı gören vatandaşlar, Ekosistemi Koruma ve Doğaseverler Derneği yetkililerine haber verdi. Dernek yetkilileri hızla bölgeye ulaştı ve yapılan incelemeler sonucunda, her iki yunusun da hayatını kaybettiği ve yüzeylerinde bozulma olduğu tespit edildi.

Ekosistemi Koruma ve Doğasevenler Derneği’nden yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi: “Deniz ekosisteminde besin zincirinin en üst halkalarından birinde olan Yunuslar, deniz kirliliği, balıkçı ağlarına tesadüfen takılma, plastik atıklar gibi nedenlerle ölürken, bazen az da olsa kasıtlı ölümler de yaşanmaktadır. Yunuslar Kuşadası Belediyesi’ne ait araçlarla alınarak, bir çukur kazılıp üzerleri kireç dökülerek gömülmesi sağlandı. Yat turlarında büyük bir mutlulukla tekneyle yarışmalarını izlediğimiz yunuslar, deniz ekosisteminin sağlıklı göstergeleri olup, öncelikle onların yaşam alanı olan denizlerimizi temiz tutmalıyız.”

resim-2023-05-29-163736445.png

resim-2023-05-29-163740817.png

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler