Kuşadası'nda "kedi gözlü yılan" görüldü

Kuşadası'nda "kedi gözlü yılan" görüldü

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bir bankanın önünde "kedi gözlü yılan" görüldü.

Kuşadası'nın merkezinde görülen yılan, yurttaşları şaşırttı. Yılanın araçlar tarafından ezilmesini önlemek isteyen vatandaş, hayvanı bir kutuya koyarak belediye yetkililerine ulaştı.

Ekosistemi Koruma ve Doğa Severler Derneği (EKODOSD) tarafından belediye aracılığıyla alınan hayvanın, Telescopus Fallax türü (kedi gözlü yılan) olduğunu belirledi.

Yılan, daha sonra doğal yaşam alanı olan araziye salıverildi.

"Yaşam alanlarını korumalıyız"

Kedi Gözlü Yılanın adını kedilerdeki dikey ve büyük gözbebeklerinden aldığını söyleyen EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, "Kedi gözlü yılan, zehirli olarak bilinse de yarı zehirli bir yılan türüdür. Arka dişlere sahip olduğundan, insanlara zehir enjekte etme yeteneği olmadığı için tehlikeli bir tür değildir. Genellikle çalılık, kayalık ve bitki örtülü açık orman arazilerinde görülür. Şehrin tam ortasında görülmesi de çok ilginç bir durum. Neyse ki duyarlı bir doğasevere denk gelmiş ezilmekten kurtulmuş. Yakında sıcaklar başlayacak ve sürüngenler de yavaş yavaş doğada görülmeye başlanacak. Doğal hayatın içinde önemli işlevleri olan başta yılanlar olmak üzere tüm sürüngenleri ve yaşam alanlarını korumalıyız" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler