Kuşadası'nda otel fiyatları düşüşe geçti

Kuşadası'nda otel fiyatları düşüşe geçti

KODER Başkanı Tacettin Özden, okullarda yeni dönemin başlaması ile birlikte Kuşadası'nda bulunan otellere talebin azaldığını, fiyatlarda düşüş yaşandığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Ağustos Perşembe günü gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada 2021-2022 eğitim ve öğretim yılının 6 Eylül'den itibaren yüz yüze olarak başlayacağını açıklamış, karar aylar sonra sınıflarına dönecek olan öğrenciler tarafından mutlulukla karşılanmıştı.

1 Temmuz'da başlayan normalleşme dönemi ile birlikte sezonun başladığı Kuşadası'nı geçtiğimiz 2 ayda milyonlarca turist ziyaret etti. Pandemi etkisi altında geçen sürecin ardından Kuşadası'nda yaşanan yoğunluk, kent esnafı ve işletmeciler tarafından mutlulukla karşılandı.

Öte yandan, 6 Eylül Pazartesi günü yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması ile birlikte kentte azalan turist sayısı dikkatlerden kaçmadı.

"OTEL FİYATLARI DÜŞÜŞE GEÇTİ"

Kuşadası Otelciler Derneği (KODER) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi Tacettin Özden, okullarda yüz yüze eğitimin başlaması ile birlikte Kuşadası'nda bulunan otellerde doluluk oranlarının azaldığını, fiyatların da düştüğünü söyledi. Özden, "Fiyatlar düşüşe geçti. Eylül ayı zaten her sene Temmuz ve Ağustos'tan bir tık daha ucuz olur, dolayısı ile fiyatlar düşüyor." dedi ve ekledi, "Sezon Temmuz ve ve Ağustos aylarında iyiydi. Bu aylarda otellerin doluluk oranları da iyiydi, yüzde 80 ile 95 arası bir doluluk geçirdiler. Eylül ayında okulların açılması ile birlikte bir düşme görüldü bu oranlarda. Yerli misafirlerimiz artık pek gelmiyor, yurtdışından gelen yabancılarda da, sezonda gurbetçi dediğimiz yurtdışından gelen Türkler ağırlıklıydı zaten misafirlerimiz, onlarda azalmaya başladı yavaş yavaş. Dolayısı ile şu an otel doluluk oranları düşük."

"MAĞDURİYET YAŞAYAN KİMSENİN OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM"

Kuşadası'nda bulunan esnaf ve işletme sahiplerinin, pandemi döneminde devlet desteği ile verilen kredilerinin ödemelerini yoğun geçen sezonun ardından karşılayabilmeye başladıklarını söyleyen Özden, bu konuda kimsenin bir mağduriyet yaşamadığını düşündüğünü ifade etti. Devletin bankalar ile sürekli görüşme halinde olduğunu, böylece esnaf ve işletme sahiplerine ödeme kolaylığı sağlandığını belirten Özden, "Bunların bir kısmı kapatıldı, bir kısmı ertelenmiş durumda. Bankalarda bu ödemelerde çok olumsuzluk çıkarmıyorlar, onlarda erteliyor. Hükümetimizde bankalara erteleme yönünde tavsiyelerde bulunuyor, bu konuda bankalarla sürekli görüşme halindeler. Şu anda bu anlamda çok bir mağduriyet olduğunu, sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Bankalar insanların tepesine binip bir zor durumda bırakma yapmıyor, bunlar bir şekilde çözülüyor" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler