Kuşadası’nda Turizm Çalıştayı başladı!

Kuşadası’nda Turizm Çalıştayı başladı!

Kuşadası’nda Aydın Valiliği koordinesinde Adnan Menderes Üniversitesi ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Turizm Çalıştayı başladı.

Toplantıya Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Kuşadası Kaymakamı Saadettin Yücel, İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Remzi Çengel, ADÜ Turizm Fakültesi Dekan Vekili Aziz Bostan, kurum müdürleri, daire amirleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Deniz, güneş, kum turizminin, gastronomi ve sağlık turizmine evirildiğini belirten Aksoy, Valilik olarak turizmin gelişmesine katkı sunmak için çalıştıklarını söyledi.

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy ise yaptığı konuşmada;

Ülkemizin seçkin şehirleri arasında yer alan Aydın doğusundan batısına, saymakla bitmeyecek değerlere sahiptir. Bu zenginliği doğru bir strateji ile tanıtmak gerekir. Valilik olarak, Aydın topraklarına ayak basan herkese nitelikli hizmet sunulması için turizm altyapısını güçlendirmeye yönelik faaliyetleri yürütmeye ve bu faaliyetlere destek olmaya devam ediyoruz. Ancak son yıllarda odaklandığımız asıl konu; şehrin tanıtılmasıdır Aydın’ın turizm zenginlikleri tanıtma faaliyetlerindeki temel stratejimiz turizmi dört mevsime yaymak ve iç bölgelere de turisti çekebilmektir.

“ULUSAL VE ULUSLARARASI TANITMAYI AMAÇLADIK”

2018 yılında yürütmeye başladığımız ancak pandemi sebebiyle Eylül 2021'de tamamladığımız, Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Aydın'ı tanıtma projesinde, ilimizdeki tarihi, yöresel, doğal ve kültürel turizm öğelerinden yola çıkarak, ulusal ve uluslararası tanıtmayı amaçladık. Bu projemiz dijital altyapısıyla, zengin içeriklerle, internet sitesi, akıllı telefon ve karekod uygulamasıyla 10 yabancı dilde hazırlandı. Broşür ve afişlerle örnek bir proje haline geldi.” ifadelerine yer verdi.

Turist Rehberi Birliği Başkanı Hakan Eğinlioğlu da doğal ve kültürel kaynakların dijital potansiyellerle değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.


whatsapp-image-2022-05-14-at-11-30-10-2.jpg


whatsapp-image-2022-05-14-at-11-30-10.jpg


whatsapp-image-2022-05-14-at-11-30-09.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler