Kuşadası'ndaki yangın söndürüldü

Kuşadası'ndaki yangın söndürüldü

Aydın’ın Kuşadası ilçesindeki yangın, sabah saatlerinde kontrol altına alındı. Bölgede açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 350 hektar alanın zarar gördüğünü belirtti ve olayla ilgili gözaltılar olduğunu duyurdu.

İzmir’in Selçuk ilçesi Pamucak mevkiinde ormanlık alanda başlayan yangın, kısa sürede büyüyerek geniş alana yayıldı. Aydın’ın Kuşadası ilçesine kadar ulaşan yangın, yüzlerce dönüm araziyi etkisi altına aldı.

Gündüz saatlerinde helikopter ve uçaklar yardımıyla söndürülmeye çalışan yangın, hava kararınca rüzgarla birlikte şiddetini arttırdı. Yangının gece büyük mücadeleler sonrası sabah saatlerinde kontrol altına alındığı duyuruldu.

TAM 350 HEKTAR ALAN YANDI

Alevlerin Aydın’ın Kuşadası ilçesine yayılmasıyla beraber Selçuk – Kuşadası karayolu trafiğe kapandı. Sabaha kadar devam eden çalışmalar sonucu yangın kontrol altına alındı. Edinilen son bilgilere göre, Selçuk’ta başlayan ve daha sonra Kuşadası’na da sıçrayan yangın 350 hektar alanı etkiledi.

AYDIN’IN TÜM KURUMLARI TEK YÜREK OLDU

Öte yandan yerleşim yerlerini tehdit eden yangında resmi kurumlar, sivil toplum örgütleri, AFAD, UMKE, Kızılay, Aydın Büyükşehir Belediyesi, Kuşadası Belediyesi, Aydın ve çevre illerdeki belediyeler ve birçok gönüllü vatandaş alana akın etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler