Kutsal vatan semalarında yankılanmaya devam edecek

Kutsal vatan semalarında yankılanmaya devam edecek

Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan İstiklal Marşının Kabulünün 99. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Kaplan mesajında, "Dostta bilsin, düşmanda bilsin; İstiklal Marşımız bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sonsuza dek bu kutsal vatanın se

Kaplan, mesajında şu ifadelere yer verdi. 

 

"Korkma, Sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak , diye başlayan milletimizin ortak sesi milli marşımız İstiklal Marşı'nın 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından milli marş olarak kabul edilişinin 99.yıl dönümünü büyük bir gururla idrak ediyoruz.

 

Türk Milletinin kültürel değerlerini en iyi bilen İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan ve kahraman ordumuza ithaf edilen İstiklal Marşımız, aziz milletimizin imkansızlıklar içerisinde  verdiği bağımsızlık mücadelesinin  yurt ve bayrak sevgisinin mısralara dökülmüş ifadesidir.

 

Mehmet Akif ERSOY, ''İstiklal Marşında Ya İstiklal Ya Ölüm '' şiarıyla Büyük Atatürk'ün önderliğinde yürüyen  ve kendisini yedi düvele karşı meydan okuyan Türk Milletinin milli ve manevi duygularına tercüman olmuştur.

Dostta bilsin, düşmanda bilsin; İstiklal Marşımız bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sonsuza dek bu kutsal vatanın semalarında yankılanmaya devam edecektir. İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından  milli marşımız olarak kabul edilişinin yıldönümünde; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa  Kemal Atatürk olmak üzere, Milli Mücadelemizin  tüm kahramanlarını, kutsal vatan topraklarımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve İstiklal şairimiz Mehmet Akif ERSOY'u minnet, şükran ve rahmetle anıyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler