LGS başvuru kılavuzu güncellendi

LGS başvuru kılavuzu güncellendi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Liselere Geçiş Sınavı (LGS) başvuru kılavuzunda değişikliğe gitti.

Sınavın sosyal mesafeye uygun şekilde yapılabilmesi için okullardaki kütüphane, yemekhane ve spor salonu gibi geniş alanların sınav salonu olarak kullanılabileceğini belirten Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, tedavi gören öğrencilerin hastanede sınava girebileceğini dile getirdi.

 

LGS kapsamında yapılacak merkezi sınav takvimi 7 Haziran’dan 20 Haziran’a alınmıştı. Bunun sonucunda MEB, LGS başvuru kılavuzunu güncelledi.

 

17 bin 932 okulda sınav yapılacak

 

Bakan Selçuk yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Güncellenen kılavuzda sınav tarihi güncellendi. 2019 yılına göre de üç iyileştirme yaptık. Birincisi 2019’da öğrencilerin sınava girecekleri okullar değiştiriliyordu. Bu süreçte ulaşım imkânlarını da göz önüne alarak önemli bir karar aldık. Tüm öğrenciler şu anda kayıtlı oldukları kendi okullarında sınava girecek. Böylece, öğrencilerimizin büyük çoğunluğunun sınava girecekleri okula yürüyerek gitmelerini sağlamaya çalışıyoruz.

 

Fotoğraf koşulu yok

 

Öğrencilerin sınava giriş belgelerini 28 Mayıs’ta okullarından almaları gerekiyordu. Bu kuralı da kaldırdık. Öğrencilerin sınava giriş belgeleri sınavdan önce sınava girecekleri okuldaki sınıfta oturmaları gereken masaya konulacak. Yani öğrencinin sınav giriş belgesi ile ilgili bir kaygı duymasına gerek yok. Üçüncüsü de, geçerli kimlik belgesinde 15 yaş ve üzeri fotoğraf bulunması gerekiyordu. 15 yaşına girenlerin koronavirüs süreci dolayısıyla fotoğraflı kimlik belgesi çıkartmasında yaşanabilecek zorlukları göz önüne alarak 2020 LGS’de geçerli kimlik belgelerinde fotoğraf olma koşulunu çıkarttık.

 

Ücretsiz maske 

 

Sınavın yapılacağı tüm okullarımızın sınavdan önce dezenfeksiyonu yapılacak. Tüm okullarımızda sınav görevlileri ve öğrencilerin tamamına bakanlığımız tarafından ücretsiz maske verilecek. Tüm sınıflarda ihtiyaç halinde kullanılmak üzere dezenfektan malzemeleri bulunacak. Öğrenciler okullara geldiklerinde beklemeden ve sosyal mesafeye dikkat ederek ve elleri dezenfekte edilerek sınıflara alınacak. Bu sürece 81 ilde okul girişlerinde rehber öğretmenlerimiz de destek olacak. Sınav salonlarında sosyal mesafeye göre oturma düzeni olacağı için sınav esnasında istedikleri zaman maskelerini çıkarabilirler.

 

Sınava hastanede girilebilecek

 

Astım hastası olan öğrenciler doktor raporlarında yer alan astım spreylerini yanlarında getirebilecek. Sınav hazırlığı sürecini öğrencilerin sağlığını ve güvenliğini önceleyerek tasarladık. Bu kapsamda koronavirüs tedavisi görmekte olan öğrencilere hastanelerde sınav hizmeti sunulabilecek. ‘Sınav Tedbir Hizmeti’ alınabilmesi için veliler ya da vasiler tarafından, öğrencinin sınava alınacağı adresin yer alacağı dilekçe ve mazeret durumunu bildiren belgeler ile il veya ilçe millî eğitim müdürlüklerine başvuru yapılması gerekiyor. Dilekçeler, Bölge Sınav Yürütme komisyonlarınca değerlendirilerek öğrencilerin durumuna uygun, ‘Sınav Tedbir Hizmeti’ sunulacak.

 

“Müsterih olun sınava odaklanın”

 

Öğrencilerimiz ve velilerimiz için her türlü önlemi almaya çalışıyoruz. Rehber öğretmenlerimiz de korona virüs tedbirleri kapsamında velilere ve öğrencilere yardımcı olmak için tüm okullarda görevli olacak. Ailelerimiz, çocuklarımız müsterih olsunlar, nasıl ki akademik destek konusunda örnek sorularımız, destek paketlerimiz, canlı sınıflarımızla hazırlık sürecinde öğrencilerimizin yanında olduysak, sınav aşamasında da onların sağlığı ve güvenliği için gerekli her türlü tedbiri almaktayız, tüm endişeleri bir kenara bıraksınlar ve sadece sınavlarına odaklansınlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler