LGS birinci nakil sonuçları açıklandı

LGS birinci nakil sonuçları açıklandı

LGS kapsamında, yerleştirmeye esas birinci nakil sonuçları "meb.gov.tr" ve “sonuç.meb.gov.tr.” internet adresleri üzerinden açıklandı.

Yüzbinlerce öğrencinin merakla beklediği birinci nakil sonuçlarıyla ilgili açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, LGS kapsamında, yerleştirmeye esas birinci nakil sonuçları açıklandı. 

Bakan Özer yaptığı yazılı açıklamada. 

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 25 Temmuz'da açıklanan birinci yerleştirme sonuçlarına göre tercih yapan öğrencilerin yüzde 95'inin istedikleri okula yerleştiğini hatırlattı.

Öğrencilerin yüzde 97’si istedikleri okullara yerleşti.

Bu oranın merkezi yerleştirmeye oranla esas birinci nakil sonunda yükseldiğini vurgulayan Özer, "Birinci nakil dönemi sonunda, tercih yapan öğrencilerimizin yüzde 97'si istedikleri okullara yerleşti." dedi.

İkinci nakil sonuçları 8 Ağustosta açıklanacak

Bugün başlayan yerleştirmeyi esas alan ikinci nakil başvuruları 1-5 Ağustos tarihleri arasında yapılabileceğini söyleyen Özer,

"İkinci nakil yerleştirme sonuçları, 8 Ağustos'ta açıklanacak. Böylece merkezî yürütülen ana yerleştirme süreci, 8 Ağustos'ta tamamlanacak. İkinci nakil yerleştirme sonunda da hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve 19 Ağustos'ta yerleştirme süreci tamamlanacak. Öğrenci ve velilerimizin hiçbir endişesi olmasın; çok az sayıda öğrencimiz kaldı onlar da müsterih olsunlar, süreç sonunda herkes mutlaka yerleştirilecek."  ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler