Mahkemede konuştular

Mahkemede konuştular

İzmir’in Konak ilçesinde iş yerinde birlikte çalıştıkları "hafif düzeyde zeka geriliği" nedeniyle yüzde 50 engelli raporu bulunan genci, streç filme sarıp üzerine su dökerek şiddet uyguladıkları ve gence cinsel tacizde bulundukları iddiasıyla haklarında d

İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar Nurullah S. ve Fırat K, mağdur A.H. ile avukatlar katıldı.

 

Duruşmada, Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Kurulunun A.H. için gönderdiği rapor okudu.

 

İzmir Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin, 2016'da A.H için düzenlediği, hafif düzeyde zihinsel gerilik bulunduğunu ve yüzde 50 engelli olduğunu belirtir rapora yer verilen Adli Tıp Kurumu mütalaasında, A.H'de mağduru olduğu olayın "hukuki anlam ve sonuçlarını algılamasını engelleyecek derecede" akıl hastalığı veya zeka geriliği bulunmadığı belirtildi.

 

"DAHA ÖNCE DE KENDİ ARAMIZDA BU TÜR ŞAKALAR YAPIYORDUK"

 

Tutuksuz sanıklardan Nurullah S. suçlamaları reddetti. Olayı şaka amaçlı gerçekleştirdiklerini savunan Nurullah S, "Olay cinsel istismar değil. Şaka için yapmıştık. O görüntüleri de Azad'ın isteği ile telefon grubuna attık. Daha önce de kendi aramızda bu tür şakalar yapıyorduk. Bu olaydan 5-6 ay önce de A.H'yi streç filme sarıp benzer bir şekilde şakalaşmıştık. Bu olaydan dolayı üzgün ve pişmanım." dedi.

 

"KAFAM ŞİŞTİ DEYİNCE, ÖP DE GEÇSİN DEDİM"

 

A.H'yi kendi isteğiyle streç filme sardıklarını söyleyen tutuksuz sanık Fırat K. ise "A.H. kafam şişti deyince ben de Nurullah'a 'Öp de geçsin' dedim. Olaydan sonra da güldük eğlendik. Olayın buralara geleceğini düşünemedik." ifadelerini kullandı.

 

UZMAN PSİKOLOG GÖREVLENDİRİLECEK

 

Mahkeme Başkanı, mağdur A.H.'ye "Uzman bir psikologla görüşmek ister misin? Görüştükten sonra ifadeni alabiliriz." diye sordu. Uzman psikolog görevlendirilmesini isteyen A.H, bir daha ki celsede ifade verebileceğini söyledi.

 

Mahkeme Heyeti, bir uzman görevlendirilmesi için Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğüne yazı yazılmasına, eksik belgelerin tamamlanmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

 

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler