Makarna Kolonya Ve Sumağın Krallığı!

Makarna Kolonya Ve Sumağın Krallığı!

Maruf Taşkıran yazdı

Sinema filmleri vizyona girmeden önce fragmanlarını izlettirirler. Fragmanın bizde bırakacağı etkiye göre de dozajını ayarlayarak tanıtımlarına devam ederler. Film seyircisiyle buluştuktan sonra da bu kez de izleyici filmin etkisinde kalma derecesine göre tanıtıma başlar..

Çin merkezli Covid-19 virüsünün Vuhan’da gösterime girmesini tüm dünya saf saf izledi. Bize sunulan görüntülerde ise korkuyu, ümitsizliği ve çaresizliği büyütecek şekilde karamsarlık servis ediliyordu. Korku ne kadar büyütülürse dünya o derece çaresiz hissedilecekti. Tabi komplo teorileri de çabası. Ve bir gün Dünya Sağlık Merkezi Covid-19’u PANDEMİ olarak ilan etti.

Dünya genelinde yayılan Covid-19 salgınının Türkiye’de ilk tespit edilen Covid-19 vakası Sağlık Bakanlığı tarafından 11 Mart 2020 günü ilan edildi. Virüse bağlı ilk ölüm ise 15 Mart 2020’de gerçekleşti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 1Nisan 2020’de yaptığı açıklamada koronavirüs vakalarının tüm Türkiye’ye yayıldığını açıkladı. Bu açıklamalara müteakip bir dizi önlem alınmaya başladı.

Salgın önlemlerinin devreye alınması ile toplumda korku, gelecek ve de özellikle aç kalma endişesi hakim oldu. Marketlere bu duygularla koşuşturanlar, komşusuna kardeşine bile hayat hakkı bırakmayacak bir şekilde rafları talan edercesine yağmaladılar. Birbirlerine makarnacı diyenler bir anda makarna kardeşi oluvermişlerdi. Makarna altın devrini yaşadı,yaşıyor..

O günlerde servis edilen korkuya göre salgının panzehiri de kolonya olarak seçilmişti. Kolonya kolonya olalı böyle bir itibar görmemişti. Adeta karaborsaya düşmüştü. Onar yirmişer adet alıp evine istifleyen bu güruh bir başkasının yaşamaması için birbirleri ile yarışıyordu.

Peki sumağa ne demeli ? Bir video servis edildi. Hz.Peygamber’imizi (as) rüyasında gördüğünü ve böyle bir salgında sumağın bu derde deva olacağını ifade eden bir kadının beyanını içeren video adeta izlenme rekorları kırıyordu. Kendi yaşasın gerisi gebersin psikolojisi ile harekete geçen bu güruh kolonyada tedarik aşamasında yaşananları sumağın tedariğinde de yaşattılar.

Pandemide insanlar ‘’ insan kalabilme sınavını ’’ kaybetti. Komşusu kardeşi aç mı kaldı, işsiz mi kaldı demeden servetine servet katan insan kılıklı insanlar! gördük. Ve sözün özü, insanlık ölmüştü! Başımız sağolsun.

Bir Ayet Bir Hadis

Ayet : Onlar bollukta ve darlıkta Allah yolunda harcayanlar, öfkelerini yenenler, insanları affedenlerdir. Allah, iyilik edenleri sever. (Al-i İmran Suresi 134.)

Hadis : Peygamberimiz Hz.Muhammed (s.a.v) , Müslümanları kardeş olarak tarif ederken, birbirinin derdiyle dertlenmeyeni de hakiki mümin saymamıştır. Abdullah (ra) ‘dan edildiğine göre Peygamberimiz (s.a.v) şöyle buyurmuşlar  ’’ Yanı başındaki komşusu açken tok olarak geceleyen kişi (olgun) mü’min değildir. ‘’

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler