Marka hizmet kenti donatıyor 12. Kitap kafe açıldı

Marka hizmet kenti donatıyor 12. Kitap kafe açıldı

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla hayata geçirdiği Kitap Kafelerin 12’ncisi hizmete açıldı.

Efeler’in dört bir yanını saran Kitap Kafeler; ders çalışmak, kitap okumak ve araştırma yapmak isteyenlere konforlu bir ortam sağlıyor. Güler yüzlü çalışanları ile ücretsiz ikramları da Kitap Kafeleri ön plana çıkaran diğer özellikler arasında yer alıyor. Kentte bilgiye ulaşmak isteyenlerin ilk tercihi olan Kitap Kafelerin 12’ncisi Meşrutiyet Mahallesi, Gençlik Caddesi 2072. Sokak’ta gerçekleştirilen törenle hizmete sunuldu.

Açılışa; kentteki siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının ve meslek odalarının temsilcileri ile Efeler Belediyesi meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

EFELER’E HİZMET KARARLILIKLA DEVAM EDECEK

Bir sözünü daha yerine getirmenin onurunu, gururunu, mutluluğunu yaşadığını belirterek konuşmaya başlayan Efeler Belediye Başkanı Atay; “Seçilmeden önce Efeler halkına ne söz verdiysek hepsini tek tek yerine getireceğiz. Hiç endişe etmeyin, hiç kimse engel olamayacak. Efeler halkı; gencinden, kadınına, çocuğuna kadar her şeyin en iyisine layık. Sizin için her şeyi yapacağım” diyerek hizmetteki kararlılığın devam edeceğini vurguladı.

whatsapp-image-2023-09-20-at-15-56-21-4.jpeg

BAŞKAN ATAY: “GÖREVİMİZ BU MEKÂNLARI SAĞLAMAK”

12. Kitap Kafe’nin açıldığı Meşrutiyet Mahallesi’nin ilçedeki en büyük mahallelerden biri olduğunu söyleyen Başkan Atay, “Buradaki çocuklarımızın bilgiye ulaşması için böyle bir mekânı açıyor olmaktan büyük mutluluk yaşıyorum. Çocuklarımız bilgili olmak zorunda. Onlar geleceğimiz. Onlar bilgili oldukça bu ülkeyi daha mutlu daha refah daha kalkınmış bir halde yönetecekler. Bizler onları, bu bilgiye ulaşmalarını sağlayacak mekânlara kavuşturmakla görevliyiz” dedi.

whatsapp-image-2023-09-20-at-15-56-21-5.jpeg

TAMAMLANAN EĞİTİM PROJELERİNİ ANLATTI, YENİLERİNİ TANITTI

Konuşmasının devamında eğitimdeki fırsat eşitsizliğine dikkat çeken ve bu soruna karşı gerçekleştirdikleri projelerden söz eden Başkan Mehmet Fatih Atay, şöyle konuştu; “Elbette eğitimde fırsat eşitsizliği de bir gerçek olarak karşımızda duruyor. Efeler Belediyesi olarak önce dershane açtık. Çocukları, lise ve üniversite giriş sınavlarına hazırlanacakları bir dershaneye kavuşturduk. Dezavantajlı ailelerimizin çocuklarının da bir fırsata, bir şansa ihtiyaçları var. Cumhuriyet böyle bir rejim. Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesi olan bir rejim. İşte bu nedenle biz sosyal demokrat anlayışımızı belediye yönetiminde uyguluyoruz. 5 gündüz bakımevi açtık. 720 çocuğumuz oralarda eğitim görüyor. ASTİM Organize Sanayi’nin içinde 800 çocuğumuzun eğitim göreceği, emekçi kadınlarımızın çocuklarının eğitim göreceği gündüz bakımevi açacağız. Ocak ayında temelini atacağız.”

YENİ MÜJDE: ALZHEİMER MERKEZİ

Belediye Başkanı olarak, öncelikle kadınlar ve gençler olmak üzere Efeler halkının mutlu olabileceği, ekonomik bağımsızlıklarına kavuşabilecekleri imkânlar oluşturma sorumluluğuyla çalıştıklarını söyleyen Başkan Atay, “Fabrika kurduk. Belediyemizin tarlalarında enginar, şevketibostan ekiyoruz. Bütün bu ektiklerimizin hepsini sadece kadınlarımızın çalıştığı Türkiye’de ilk kez pozitif ayrımcılığın en güzel örneğini gerçekleştirdiğimiz fabrikamızda işliyoruz. %100 Kadın Emeği Tarımsal Ürün Fabrikası’ndaki bu ürünleri, Türkiye’deki bütün yurttaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Doğal gıdanın toplumla buluşmasını sağlıyoruz. O kadınlarımıza çok teşekkür ederim. O kadınlarımızın el emeği ile ürettiğimiz ürünlerin, yakında Avrupa’ya ve Amerika’ya da ihracatını gerçekleştireceğiz. Kadınlarımız sosyalleşsin diye Hanımevlerimizi açtık. Çok mutlular. Otizm Merkezi’ni açtık, 400 öğrenci orada eğitim görüyor. Otizm Federasyonu açtığımız tesisin güzelliğinden, büyüklüğünden, eğitim kalitesinden etkilenerek burayı merkez yapmak istiyor. Müracaatımızı yaptık, Avrupa Birliği’nden alacağımız fonla Dalama’da Alzheimer Merkezi yapacağız. Down Kafe’yi açtık, yakında orada da eğitime başlayacağız. Bu kitap kafemizde de diğerlerinde de engellilerin ulaşımında hiçbir engel olmayacak. Bu şekilde inşasını gerçekleştirdik. İçeride onların her türlü ihtiyaçlarına cevap verecek ortamı da hazırladık” diye konuştu.

BAŞKAN ATAY: “HALKIN GÜCÜNÜN ÜSTÜNDE HİÇBİR GÜÇ YOKTUR”

Efeler Belediye Başkanı Atay, konuşmasını şu cümlelerle noktaladı; “Size ne söz verdiysem yerine getirmeye devam edeceğim. Halkın gücünün üstünde hiçbir güç yoktur. Kitap kafemizin; Meşrutiyet Mahallemize, Efeler ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Katılımınız için hepinize çok teşekkür ederim. Sağ olun, var olun.”

YAZAR BOZKURT: “EFELER HALKI ÇOK ŞANSLI”

Efeler’in marka hizmetlerinden olan Kitap Kafe projesinin 12’incisinin açılışına katılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Yayın Yönetmeni Şair ve Yazar Ahmet Bozkurt, “Uzun yıllardır kültür ve sanatla yaşayan biri olarak bu konunun bizim kültürümüzde ikinci plana atıldığını gözlemliyorum. Kitabı ve okuma alışkanlığını gençlere sevdirecek olanlar kamu kurumlarıdır. Belediyeler her şeyden önce çalışmalarını bu alana yönlendirmeli. Efeler’de Başkan Atay’ın yaptığı çalışmalar bu yönde. Efeler’den hem nüfus hem de çeşitli alanlarda büyük olan birçok şehirde vatandaşların okuma salonları bile yok. Efeler halkı çok şanslı. Bu güzel çalışmalar için Başkan Atay ve ekibine teşekkür ediyorum. Gurur verici bir hizmet” diye konuştu.

whatsapp-image-2023-09-20-at-15-56-21-9.jpeg

MUHTARDAN BAŞKAN ATAY’A TEŞEKKÜR

Açılışta konuşan Meşrutiyet Mahallesi Muhtarı Mitat Akgül, 12. Kitap Kafe’nin mahallelerinde hizmet verecek olmasından dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti. Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın kente birbirinden kıymetli hizmetlerde bulunduğunu söyleyen Akgül, “Mahallemizdeki Kitap Kafe, diğer yerlerde olduğu gibi burada da gençlerimiz ve bilgi meraklıları ile dolup taşacak. Başkan Atay ve çalışma arkadaşlarına çok teşekkür ederim” dedi.

Konuşmaların ardından Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay ve katılımcılar, kırmızı kurdeleyi keserek 12’nci Kitap Kafe’yi hizmete açtı.

whatsapp-image-2023-09-20-at-15-56-21.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler