Maske tak Aydın!

Maske tak Aydın!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sosyal medyadan yaptığı uyarıya rağmen Aydın sokaklarında maske takmayan vatandaşlar dikkat çekti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, akşam saatlerinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile koronavirüs salgınının devam ettiğine, sosyal mesafe ve maske kurallarına uymanın halen önem taşıdığına dikkat çekti. Koca, paylaşımında "Aşı hiçbirimizi koronavirüse karşı kahraman yapmaz. Aşı olan da maske takmalı, sosyal mesafe kuralına mümkün mertebe uymalıdır. Virüs, hasta etmese bile, herkese bulaşma ve yayılma potansiyeline sahiptir. Toplum bağışıklığı sağlanana kadar kurallara uymalıyız. Yarın ister dışarıda ister kapalı mekanda, yolunuz kalabalık bir yere düşerse çevrenize bakın. Kaçımız maskemizi takmış, kaçımız takmamışız? Sosyal mesafe kuralına uyum çabası var mı? Henüz toplum bağışıklığı aşamasında değiliz. Aşılarımızı olmalı ve kurallara uymalıyız" ifadelerine yer verdi.

AYDIN EGE BÖLGESİ'NDE 7'NCİ İL KONUMUNDA

Son açıklanan verilere göre; Aydın, Ege Bölgesi'nde nüfusa göre doz bazında en fazla aşının vurulduğu 7'nci il konumunda. Yüzde 76,2 aşılama oranı ile düşük riskli iller arasında yer alan Aydın, 18-24 Eylül haftasına ait İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı haritasında ise Türkiye'de en az vaka görülen 2'nci il durumunda.

MASKELER YİNE ÇENEDE

Bakan Koca'nın uyarısına rağmen bugün Aydın'ın Efeler ilçesine bağlı Atatürk Kent Meydanı, Sevgiyolu, Adnan Menderes Bulvarı ve Yağcılariçi Çarşısı gibi alanlarda maske kuralına uymayan vatandaşlar dikkat çekti. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nin (ADÜ) açılmasının ardından nüfusunda gözle görülür artış yaşanan kentte koronavirüs kurallarını hiçe sayarak maskelerini çenelerine takan veya hiç takmayan vatandaşlar esnafın da tepkisini çekti. Yağcılariçi Çarşısı'nda esnaflık yapan İbrahim Ürgel, "Aylarca bekledik okullar açılsın diye, çok şükür beklediğimiz günler geldi fakat bu sefer de vaka sayıları yükselmeye hatta tırmanmaya başladı. Bu yasaklar geri mi gelecek? Bizler tekrar mı kapacağız? Açıkçası önümüzü göremiyoruz. Vatandaşlar kurallara uymadıkça bizi daha zor günlerinde beklediği açık bir şekilde ortada. Lütfen herkes maskesini taksın, koronavirüs henüz bitmedi" diye konuştu.

2222-006.png

3333333333.png

11111-004.png

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler