Maske zorunluluğu yok 'sebep' var

Maske zorunluluğu yok 'sebep' var

Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre corona virüste tablo giderek kötüleşiyor. Vakaların artmasıyla beraber maske takan insanların sayısı gün geçtikçe çoğalıyor.

Sağlık Bakanlığı’nın haftalık olarak açıkladığı 8-11 Ağustos aralığı verilerinde 143 bin 778 kişinin corona virüse yakalandığı açıklandı.

Artan vakalar ile beraber maske kullanımında da gözle görülür bir artış mevcut. Maske takma zorunluluğu olmamasına rağmen vatandaşlar maske takma konusunda oldukça hassas davranıyor.

Maske takma zorunluluğu kalktığında bile maske takmaya devam ettiğini söyleyen Ersen İlhan, “Maske takmaya yasaklar kalktığında da devam ettim. Özellikle kapalı alanlarda takmaya özen gösteriyorum. Zaten çalıştığım fabrikada da son zamanlarda artan vakalarda dolayı maske takmak zorunlu hale getirdi.” ifadelerini kullandı. 

Kronik hastalığının bulunduğu için maske takmaya özen gösterdiğini söyleyen Aysun Çelebi, “Bu hastalık çıktığından beri maske takıyorum ve bütün kurallara uymaya özen gösteriyorum. 65 yaş üstü olduğum için birde kronik şeker hastalığım bulunduğu için maske takmaya özen gösteriyorum.” dedi. 

Maske takma nedenini artan vakalar olduğunu belirten Faruk Keskin, “Maske takmamın nedeni artan vaka sayıları. Hastalık yeniden kendini göstermeye başladı kapalı alanlarda tekrardan maske takma zorunluluğu gelmeye başladı. Bende kendimi ve çevremdekileri korumak istiyorum. Çevremdeki insanları maske takması konusunda sürekli uyarıyorum” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler