Maskesiz gülücükler farkındalık yarattı

Maskesiz gülücükler farkındalık yarattı

Aydın´da Maskesiz Gülücükler Topluluğu, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası kapsamından farkındalık yaratmak için düzenledi.

Adnan Menderes Üniversitesi öğrencilerinden oluşan 'Maskesiz Gülücükler Topluluğu', lösemi hastalarına dikkat çekmek için Atatürk Kent Meydanı'nda etkinlik düzenledi. 120 üniversite öğrencisinin katılımıyla yapılan etkinliğe, vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

Kent Meydanında buluşan öğrenciler, maskelerini takıp ellerinde lösemiye dikkat çeken afişlerle, 10 dakika boyunca vatandaşlara da maske dağıtarak ne yapmak istediklerini anlattı. Ağızlarına maske takan öğrenciler, ellerindeki "gözündeki maskeyi çıkar", "lösemiyi fark et" ve "lösemi değil, iyilik bulaşıcıdır" yazılı pankartlarla farkındalık oluşturdu.

Bazı vatandaşlar maske takıp öğrencilerin farkındalık etkinliğine destek verirken bir sokak köpeği de etkinliğe katıldı. 

LÖSEMİ BULAŞICI DEĞİL İYİLİK BULAŞICIDIR

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümü öğrencisi ve Maskesiz Gülücükler Topluluğu Başkanı Fezya Elif Erol, “Lösemili çocukların bu maskeyi taktıklarında bulaşıcı olmadıklarını dışarıdaki enfeksiyondan korunmak için taktıklarının farkındalığını oluşturmak istedik. Bütün arkadaşlarımız maskesini takıp Atatürk Kent Meydanında farkındalık oluşturmaya çalıştık. Günümüzde hala löseminin bulaşıcı olduğunu düşünüyor. Lösemi bulaşıcı değil iyilik bulaşıcıdır. Maske takan bütün vatandaşların lütfen maskelerine değil gözlerine bakmalarını istiyoruz” dedi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler