Matematik dahisi Eymen Kuşadası'nın gururu oldu

Matematik dahisi Eymen Kuşadası'nın gururu oldu

Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Oğuzhan Turan, yapılan testler sonucunda üstün zekalı olduğu belirlenen 6'ncı sınıf öğrencisi Eymen Anbarcı'yı makamında kabul ederek başarılarının devamını diledi.

Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Oğuzhan Turan, yapılan testler sonucunda üstün zekalı olduğu belirlenen Özel Naci Akdoğan Lisesi 6'ncı sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Eymen ve babası Ünal Anbarcı’yı makamında kabul etti. Geçtiğimiz yıl İzmir'de yapılan Matematiksel Becerileri Geliştirme (MATBEG) sınavında Türkiye genelinde yüzde 5'lik dilime girerek önemli bir derece elde eden Eymen'e başarılarının devamını dileyen Başkan Yardımcısı Turan, Kuşadası Belediyesi olarak ilçedeki öğrencilerin daha modern şartlarda eğitim görmeleri için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti.

 

 "EĞİTİME BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ"

 

Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü aracılığıyla 2019 yılında 770 öğrenciye eğitim bursu verdiklerini belirten Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Oğuzhan Turan, "Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Geleceğimizi sağlam temeller üzerine kurmak adına onların eğitimine büyük önem veriyoruz. Eymen gibi zeki ve çalışkan çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim almalarını sağlamak için üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye devam edeceğiz" dedi. Eymen ise hayalindeki mesleğin doktorluk veya mimarlık olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler