Mecliste "Aydın'ın Malları" Kavgası

Mecliste "Aydın'ın Malları" Kavgası

Aydın Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısında Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı üyeleri birbirinin üzerine yürüdü.

Aydın Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısında ASKİ'den Büyükşehire bazı taşınmazların devredilmek istenmesine Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi ve Grup Sözcüsü Mustafa Arı karşı çıktı. Arı, "Buralar devredilecekse ilçe belediyelerine devredilmeli. Neden büyükşehire devrediliyor..?" ifadelerini kullandı.

"KARAKOZ: BİZ GEÇMİŞİ UNUTMADIK"

Arı'nın söylemlerinin ardından söz alan Aydın Büyükşehir Belediyesi Millet İttifakı Meclis Üyesi Evrim Karakoz, "Sayın meclis üyemize duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum.  Geçen dönem kendisi yine meclis üyesiydi.  Büyükşehir olduktan sonra komisyonlar toplandı. Bu konuyu çok dile getirdik. Aydın’ın malları Aydın’da kalsın diye. Biz kendilerinden de partilerinden de o dönemde destek bekledik. Örnek verecek olursak İl Özel İdaresi kaldırıldı. Yerine büyükşehir belediyesi geçti. İl Özel İdaresini hiçbir taşınmazı verilmedi.  İl Özel idaresinin çalışan durumdaki araçları bize verilmedi. Hurda olan araçları verildi. Bize Aydın genelinde mezarlıklar ve su kuyuları verildi.

Onun haricinde büyükşehir belediyesinin hizmetine yarayacak 17 ilçe de hiçbir taşınmaz verilmedi. Aynı şekilde jeotermal ile alakalı taleplerimiz oldu. Hatta biliyorsunuz, çiftlik jeotermal sahasının biz ihalesine bile sokulmadık. Dolayısıyla aynı duyarlılıkları orada da bekliyoruz. 

Burada ASKİ, taşınmazları büyükşehir belediyesine devrediyor. Bu bir Yunanistan Belediyesi’ne devredilmiyor. Aynı kurum kendi arasında gereklilikten dolayı devrediyor. Dolayısıyla siyaset yaparken, siz geçmişi unutabilirsiniz. Biz geçmişi unutmuyoruz. Sizi de hakkaniyete davet ediyorum" ifadelerini kullandı. 

Karakoz'un sözlerinin ardından salon gerilirken Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı üyelerinden bazıları birbirinin üzerine yürüdü.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler