Mersin: AK Parti kontrolü kaybetti

Mersin: AK Parti kontrolü kaybetti

CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, Merkez Bankası'nda yaşanan gelişmeleri sert bir dille eleştirdi.

Merkez Bankası Başkan yardımcıları Semih Tümen ve Uğur Namık Küçük ile Para Politikası Kurulu üyesi Abdullah Yavaş geçtiğimiz günlerde görevden alındı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, konuyla ilgili açıklamada, AK Parti'yi sert bir dille eleştirdi. 

Mersin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Olmuyor, AK Parti’nin getirip âlâ ile vâlâ ile dayattığı sistem ne yapsalar dikiş tutmuyor. Acı da olsa bütün ülke tecrübe ederek gördük görüyoruz. 3 yılda değişen 4 merkez bankası başkanı, gece yarısı görevden alınan üst düzey yöneticileri, hiçbiri ama hiçbiri memleketin ekonomik olarak burun aşağı son sürat gidişinin hızını bile kesemiyor.. Bakın 2018’de ortalama 9000 dolar civarında olan kişi başı milli gelirimiz bugün 7000 dolara düşmüş. 

“BİZDE TABLO TAM BİR FİYASKO”

Hoş, bu ortalama gelir, yani nerede benim 7000 dolarda demeyin, fazlası beş müteahhit ve onun gibilerde. Ama bunu bile yerinde tutamamış. Bakın Çin son 10 yılda milli gelirini tam 10 kat arttırmış. Bizde ise tablo tam bir fiyasko. 2018’de 4.25 olan dolar, bugün 9.40. Milletin dolar alıp satmasını kimliğe bağlayıp mı durduracaksınız kendi hatalarınıza sonuçlarını. Birleşmiş Milletler’in gelişmişlik endeksinde bırakın ilk 10’u, bırakın ilk 20’yi, peki kaçıncıyız? 54! Bitirmişler ülkemizi. Sürdürülebilir kalkınmada 70. Sıradayız. Yani kalkınamıyoruz aslında. Getirdikleri ucube sistem, resmen kuralsızlığı, ben yaptım olduculuğu, kural haline getirdi. Sonuç mu? Yatırımcıya güven vermeyen, dövizin, faizin alıp başını gittiği, milletin alım gücünün adeta tükendiği bir ülke.

“YOK! ÖDEME YOK, PARA YOK”

Tüketici güven endeksimiz TÜİK’e göre bile her geçen gün azalıyor. Artık milletimiz çok net bir şekilde, AK Parti'nin içine soktuğu bu buhrandan ülkemizi asla çıkaramayacağını biliyor. Aslında bunu AK Parti'de çok ama çok iyi biliyor. Eğitimde, sağlıkta, ekonomide, üretimde, finans yönetiminde, tarımda, işsizlik rakamlarında, aklınıza gelecek her alanda kontrol yitirilmiş durumda. Havaların artık soğuduğu illerimizde vatandaşımız ısınmasını bile birkaç saatle sınırlandırmış. Yok! Ödeme gücü yok, para yok. Cepteki birkaç liranın da artık değeri yok. Satan satamıyor, üreten üretemiyor. Hep konuşuyoruz, bizim Aydın AK Parti vekillerinin ise ağzını bıçak açmıyor, susuyorlar… Çünkü söyleyebilecekleri tek bir kelime kalmamış.

“SANDIK GEREK, HEP TEKRAR EDİYORUZ”

Değerli dostlarım, Bu millet; Osmanlı’nın savaş sonu bakiyesini bile son kuruşuna kadar ödedi, elbet bunların bize bıraktığı enkazı faiz yükünü, döviz borçlarını öderiz. Omuz omuza verir bu enkazdan çıkmasını biliriz. Ancak sandık gerek, hep tekrar ediyoruz; hemen şimdi, beklemeden, erkenden seçim gerek. Ehliyeti olana, liyakati olana, işi yapabilecek olana, bir an evvel dümenin geçmesi gerek. İnanın sonra biz, bütün bu dertleri tek tek çözeriz, şüpheniz olmasın."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler