Mersin: Türkiye'nin dağlarında çiçekler açacak

Mersin: Türkiye'nin dağlarında çiçekler açacak

CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, 15 Temmuz etkinlikleri sırasında İzmir Marşı çalınmasına tepki gösteren AK Parti İncirliova İlçe Başkanı Hüseyin Celbek'i eleştirdi.

15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü, Aydın'ın dört bir yanında coşkuyla kutlandı. İncirliova'da düzenlenen etkinlikler kapsamında Kuran-ı Kerim okundu, darbe girişimine ait görüntüler sunuldu. 

Kentte düzenlenen programın başlamasının ardından sahne alan Mehter takımının İzmir Marşı çalmasına AK Parti İncirliova İlçe Başkanı Hüseyin Celbek tepki gösterdi. "Bu etkinlikte siyasi marş çaldırmam." diyerek marşın durdurulmasını isteyen Celbek'e, MHP'li İncirliova Belediye Meclis Üyesi Mustafa Karahayıt'ta destek verdi. Tepki sonrası Mehter takımı İzmir Marşı'nı yarıda kesti.

Yaşanan polemiğin ardından İzmir Marşı'nın siyasi marş olarak değerlendirilmemesine ve yarıda kesilmesine tepki gösteren İYİ Partili İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, programı terk etti.

"BU MİLLET İZMİR MARŞI'NI GÖNLÜNE YAZMIŞ"

Yaşanan gerginliğe bir tepki de CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin'den geldi. Konu hakkında açıklama yapan Mersin, "Dün demokrasiyi, millet iradesini kesintiye uğratmak isteyen şer odaklarının millet iradesi karşısında mağlubiyetlerinin yıl dönümünü idrak ettik.

Tüm yurtta olduğu gibi komşu ilçemiz İncirliova’da da törenler yapıldı. Ama görüyoruz ki halen daha içine ne millet iradesini ne de ortak değerleri sindirememiş olanlar var.

Bakın daha dün AKP İncirliova İlçe Başkanı ve küçük ortağının ne yazık ki milli mücadelenin, vatan savunmasının marşı olan İzmir Marşını içlerine sindiremediklerini gördük. Yazıklar olsun. Ayıplar olsun.

Elbette İzmir Marşı’nın sizin beğeninize ihtiyacı yok. Bu millet zaten İzmir Marşı’nı da Kurtuluş Destanı’nı da kalbine, gönlüne yazmış. Ama böyle günlerde milletin yazdığı destanı bilenlerle bilmeyenler açığa çıkıyor.

Siz isteseniz de istemeseniz de, sevseniz de sevmeseniz de İzmir Marşı da milli mücadele de hep, ama hep hatırlanacak, haykırılacak, çalınacak.

Aydın’ın, İzmir’in ve Türkiye’nin dağlarında çiçekler açacak. Çok az kaldı" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler