Mersin’den Posacı’ya “Biz seni geçmişinden biliriz”

Mersin’den Posacı’ya “Biz seni geçmişinden biliriz”

CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin ve AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı arasındaki ipler gerilmeye devam ediyor.

CHP’li Mersin’in AK Partili Rıza Posacı’yı ‘çam deviren vekil’ olarak nitelendirmesinin ardından, Posacı çıktığı bir televizyon programında Mersin’e cevap vermişti. Posacı’nın açıklamalarına Mersin’in cevabı gecikmedi. 

 

Posacı’yı ANAP döneminden tanıdığını belirten Polat Bora Mersin yaptığı açıklamada, “İktidar partisinin Aydın milletvekillerinden ‘çam devirmesiyle’ meşhur olan son devirdiği çam, üstüne yıkılınca altından kalkamamış; şu ‘yerel tv’ kanalına çıkıp, sözüm ona bana cevap yetiştirmeye kalkmış. Her şeyi biliyor, her şeye kafa atıyormuşum, garip guraba imişim. Evet sayın vekil; bak ben sana şimdi neyin ne olduğunu tane tane anlatayım; Bir kere Aydın küçük yer biz de seni ANAP döneminden gayet iyi tanırız. Ben her şeyi bilmem, ama ben her şeyi konuşmadan evvel uzmanına, bilgi sahibi olanına sorarım, araştırırım. Mesela şu şehir hastanesini Büyükşehir Belediye Meclisi ne zaman onaylamış hemen baktım, sen o ara meclisteydin ama unutmuşsun herhalde, 2015 yılında onaylanmış. 5 yıl olmuş sayın vekil! 5 koca yıl. Her yıl bir kamyon tuğla alsaydınız, kabası biterdi o hastanenin, beceriksizliğinizi saklamanın daha başka yollarını arayın bence siz. Şu şehirde ne siz, ne selefleriniz, ne de hükümetiniz taş üstüne taş koyamadınız. Aynı 3-4 sözde projenizi, falım sakızı gibi 20 yıldır çiğniyorsunuz” dedi.

 

“Bu makamlarda boşa oturmuyorsunuz”

 

“Ha bir de ben her şeye kafa atmam Bay Vekil! Ben vatandaşına hizmet etmek için oy isteyen, bir makama gelen, sonra vatandaşına bir toplu iğne başı kadar hizmet vermeyenden, hesap sorarım. Eleştiririm, “bu makamlarda boşuna oturmuyorsunuz çalışmayacaksanız bu mevkileri işgal etmeyin” derim. “

 

“Tek doğru tespitiniz”

 

“Gelelim size göre garip gureba oluşuma. Evet bu tespitiniz şimdiye kadar müşahade ettiğim tek doğru tespitiniz… Ama Allah’a bin şükür, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e bin şükran ki, bir garip dahi sizin bütün yanlışlarınız için, yüzlerce kez değiştirdiniz kanunlara rağmen, Cumhuriyet rejiminde hesap sorabiliyor. Yanlışlarınızı haykırabiliyor. Bir de bu açıdan bakmayı deneyin.”

 

“Büyükşehir’de stajyer bile olamazsınız”

 

Gelelim sizin kendi belediye başkanlığınızla, Büyükşehir’i karşılaştırma komikliğinize. Ben size bir şey söyleyeyim mi? Bu teknik kapasitenizle sizi Büyükşehir’e stajyer olarak bile almazlar. Tüm iktidar vekilleri aklınızı Büyükşehirle yitirmişsiniz. Varsa yoksa Büyükşehir ve Büyükşehir Belediye Başkanı. Korkuyorum bir gün otoyolu, havalimanını da Büyükşehir yaptırmadı diyeceksiniz diye. Size tavsiyem bir derdiniz tasanız varsa gidin anlatın, kapısını çalın Büyükşehir Belediyesi’nin. Halkın tercihlerine de artık saygı gösterin. Çalışıyor ki, oy veriyor millet.

Bakın Rıza Bey, Büyükşehir sizin eski beldenizde de tüm il genelinde de binlerce km yol, altyapı yaptı. Kültür merkezleri, spor tesisleri, hizmet binaları, otogarlar yaptı. Katlı kavşaklar hizmete açtı. Lütfen şu hazımsızlığınıza son verin. Siz de vekilliğiniz süresini, selefleriniz gibi Büyükşehir hazımsızlığıyla geçirmeyin. Yapamadığınız otoyolla, şehir hastanesiyle, emniyet binasıyla, PTT binasıyla, menderes nehri taşımasıyla ‘-cek –cak’ dediğiniz sözde projelerinizle biraz uğraşın”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler