Merve Kotan'ın ablası: ''Sessiz kalmadığımız için katil hak ettiği cezayı aldı''

Merve Kotan'ın ablası: ''Sessiz kalmadığımız için katil hak ettiği cezayı aldı''

2019 yılında eski sevgilisi tarafından pompalı tüfekle vurularak katledilen Merve Kotan, düzenlenen etkinlik ile anıldı.

Olay, Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan Nevzat Biçer park alanında 2019 yılında meydana geldi. Alınan bilgiye göre, parkta bir ağacın altında oturan 19 yaşındaki Merve Kotan ve Ekin Türkmen, Kotan'ın eski sevgilisi olduğu iddia edilen Muhammet Gürsoy tarafından pompalı tüfekle vurularak öldürüldü. Olayın ardından hakim karşısına çıkarılan katil Gürsoy iki kez ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırıldı.

KATLEDİLDİĞİ YERDE DÜZENLENEN TÖREN İLE ANILDI

Ölümünün ardından yaklaşık iki yıl geçen Merve Kotan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Türkiye Kadın Platformu tarafından öldürüldüğü yerde düzenlenen tören ile anıldı. Birçok Aydınlı kadının katılım gösterdiği törende konuşma yapan genç kızın ablası Ayşenur Kotan, "Emekçi kadınlar günümüz kutlu olsun. Ben Ayşenur Kotan. 15  Ağustos 2019'da tam bu parkta canice katledilen Merve Kotan'ın ablasıyım. Dava sürecinin başından itibaren kadın meclisleri ve Türkiye Kadın Platformu her daim bizim yanımızda oldular.

Bizim için çok zorlu olan bu süreçte Aydın'da ki duyarlı kadınlarımız bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadılar.

Bizimle birlikte olan kadınlarımız sayesinde katil iki kez ağırlaştırılmış müebbet aldı. Bunu üzerine katil mahkemede dedi ki, "Dışarıda kadınlar toplanmış, beni kötülüyorlar. Aslında ben kötü biri değilim". Hepinize soruyorum, 2 kişiyi planlayarak öldüren bu şahıs iyi insan mıdır?" dedi.

"RAHAT UYU KARDEŞİM" 

Kardeşinin ardından söz verdikleri gibi katil Gürsoy'un en ağır cezayı almasını sağladıklarını dile getiren abla Kotan, "Eğer sessiz kalsaydık, eğer yalnız kalsaydık o takım elbiseni giyecek mahkemede Merve'ye yönelik çirkin sözlü saldırılarda bulunacak ve kendi umduğu gibi, ve birçok katile uygulanan, en az cezayla kurtulacaktı. Kadınlar bir arada olup güçlerini birleştirdiğinde bu karanlık elbette sona erecektir. Geçen yıl daha dava sonuçlanmadan buradaydı ve biz söz verdik, katil hakkettiği cezayı almadan rahat etmeyecekti. O bu cezayı aldı ve biz bugün buradayız.

Rahat uyu kardeşim" diyerek sözlerini sonlandırdı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler