MGM'den Aydın için yeni uyarı

MGM'den Aydın için yeni uyarı

MGM, Ege bölgesinde 14 Ekim Perşembe günü başlayarak 17 Ekim Pazar gününe kadar sürmesi beklenen gökgürültülü sağanak yağışa karşı vatandaşları uyardı.

Şubat ayının başından bu yana hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Aydın'da kuraklık tehlikesi baş göstermiş, barajların beklenen doluluk oranına ulaşmaması nedeniyle tarımsal sulamada kısıtlamaya gidilmişti. 

12 Ekim Salı günü Aydın kent genelinde etkili olan gökgürültülü sağanak yağış nedeniyle cami minareleri yıkıldı, çatılar uçtu, birçok noktada su baskını yaşandı. Yaşanan felaketin ardından Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yeni bir uyarı yapıldı.

MGM'ye ait internet sitesinden yapılan açıklamaya göre; 14 Ekim Perşembe günü saat 20:00 ile 17 Ekim Pazar günü saat 21:00 arasında Ege Bölgesi tekrar kuvvetli yağışa teslim olacak. Vatandaşları hazırlıklı olmaları konusunda uyaran müdürlük, sel, su baskını ve yıldırım düşmesi gibi afetler ile ulaşımda aksamalar yaşanabileceğini belirtti.

MGM tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Yapılan son değerlendirmelere göre; 14.10.2021 Perşembe yurdun batı kesimlerinin yeni bir yağışlı sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor. 14.10.2021 Perşembe günü Marmara'nın Batısı ve Kıyı Ege'de görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, akşam saatlerinden itibaren Trakya ve Çanakkale çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Marmara'nın Batısı ve Kıyı Ege'de Cuma günü (15.10.2021) kuvvetli olarak devam etmesi beklenen yağışların, özellikle İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinde çok kuvvetli yer yer şiddetli olacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağışların Kıyı Ege'de 16.10.2021 Cumartesi günü akşam saatlerinden sonra, Marmara'nın Batısında ise 17.10.2021 Pazar akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Kuvvetli yağışların meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları; Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınlayacağı güncel tahmin ve uyarıları takip etmeleri önem arz etmektedir."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler