MHP’li Alıcık Malgaç Baskını’nı Andı

MHP’li Alıcık Malgaç Baskını’nı Andı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, Yörük Ali Efe komutasında gerçekleşen Malgaç Baskını’nı yayınladığı yazılı açıklama ile andı.

Başkan Alıcık açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

 

“Aydın 57. Tümen Komutanı olan Miralay Mehmet Şefik Aker’in görevlendirmesi neticesinde Yörük Ali Efe, 16 Haziran 1919 tarihinde Aydın iline bağlı Sultanhisar ve Atça arasındaki Malgaç (Malkoç) demiryolu köprüsü mıntıkasına konuşlanan Yunan karakoluna baskın yaptı. Türk tarihimize Malgaç Baskını olarak geçen bu milli hareket, Batı ve Güney Anadolu’da düzenli, teşkilatlı ve milli şuurla yapılmış ilk baskın olarak kabul edilmektedir.”

 

“Malgaç baskını ile başlayan kurtuluş mücadelesi nihayet 7 Eylül 1922 de Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki Türk Ordumuz ile Aydın kentimizde zafere ulaşmıştır. Büyük Türk Atatürk komutasında Aydın’ın kurtuluşunda büyük kahramanlık gösteren Miralay Şefik Bey, Yörük Ali Efe, Yüzbaşı Faik, Demirci Mehmet Efe, Teğmen Zekai, Sökeli Cafer Efe, Teğmen Necmi, Mestan Efe, Sancaktarın Ali Efe, Salavatlı Halil İbrahim, 57. Tümen Yaveri İsmail Hakkı, Tekeli İsmail Efe, Kıllıoğlu Hüseyin Efe, Durmuş Ali Efe, Yanık Efe, Danişmentli İsmail Efe ve bütün ülkü ve silah arkadaşlarını ve Yunan tarafından işgal sırasında şehit edilen hemşerilerimize Allah’dan rahmet diliyorum.”

 

HABER: FATİH BAŞTÜRK DAL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler