Milletvekili benzetmesi Tuncer'in hoşuna gitti

Milletvekili benzetmesi Tuncer'in hoşuna gitti

İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Umut Tuncer’in sosyal medya hesabına yapılan ‘Halka hizmet etmek için en iyi yol Milletvekili olmanız’ yorumu tartışmaları da beraberinde getirdi.

Seçim maratonunun yaklaşmasıyla beraber Aydın kulisleri de hareketlenmeye başladı. Aday adaylığı için hazırlanan isimler temaslarını sıklaştırırken, parti içinde tartışmalara neden olan Umut Tuncer konusu yine gündeme geldi. Daha önce yerel belediyelere yaptığı eleştirilerle okları üzerine çeken Tuncer’in aday olacağı iddiaları gün geçtikçe kuvvet kazanıyor. 

“Siyaset yapacaksan çık karşıma”

Aydın Valiliği tarafından düzenlenen Devir Tasfiye Komisyonu toplantısında siyasi üslubuyla tepki çeken Tuncer, Aydın Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Evrim Karakoz ile çarpıcı bir diyalog yaşamıştı. Karakoz’un “Aydın İl Kültür Müdürümüzün böyle bir toplantıda siyaset yapması doğru değil. Toplantıda söylediğim tüm sözlerin arkasındayım. Eğer ki il kültür müdürü siyaset yapacaksa görevinden ayrılsın, çıksın karşıma siyaset yapalım. Orası devletin kurumu ve siyaset mekanizması değil” sözlerinin ardından bazı AK Partili üyeler Tuncer’e sosyal medyada destek verse de genel olarak parti içinde huzursuzluğa yol açmıştı.

“Yerel yönetimleri eleştirdi, okları üzerine çekti”

Siyaset yapıp yapmayacağı konusunda kesin bir tavır ortaya koymayan Tuncer, geçtiğimiz aylarda alt yapı sorunu ile ilgili yaptığı paylaşımla yine tüm okları üzerine çekti. Tuncer’in sık sık siyasi konulara girmesi AK Partilileri de ikiye böldü. Tuncer’in aday olmasını destekleyen kesim ile karşı çıkan kesim arasında sosyal medyada ve siyasi kulislerde sürekli tartışmalar ön plana çıkıyor. 

Öte yandan CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek’de Tuncer’in yerel yönetimleri eleştirmesine şu sözlerle yanıt vermişti. “Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürünün yaptığı açıklama ile siyasete heveslendiğini görüyoruz. Ancak kendisinin hangi sıfat ile belediye hizmetlerini sorguladığını merak ediyoruz.”

“Sosyal medyada yapılan yorum tartışmalara neden oldu”

Son olarak sosyal medyada paylaştığı bir gönderinin altına yapılan ‘Halka doğrudan hizmet etme noktasında Milletvekilliği size en güzel hizmeti ettireceğine şüphemiz yok’ yorumunu beğenen Tuncer, ‘Çok teşekkür ediyorum’ cevabını verdi. Tuncer’in siyasete sıcak bakması ve sık sık siyasi tartışmalarda yer alması parti içindeki huzursuzluğun artmasına neden olduğu öne sürüldü.

02d728cf-f691-4633-bb2a-e1c9fe4156ec-1.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler