Milletvekili Evrim Karakoz, Köşk'te kestane üreticileri ile buluştu.

Milletvekili Evrim Karakoz, Köşk'te kestane üreticileri ile buluştu.

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, Köşk’te kestane üreticileri ile buluştu

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz; CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçi, CHP Köşk İlçe Başkanı Mehmet Güldenk ve ziraatçılarla birlikte Köşk ilçesi Gökkiriş köyünde incelemelerde bulundu.

KESTANE AĞAÇLARINDAKİ ZARARI YERİNDE İNCELEDİ

Beraberindeki heyetle birlikte Gökkiriş köyü kestanelik mevkiine giden, orada Gökkiriş Köyü Muhtarı Süleyman Taç’tan ve üreticilerden bilgi alarak, Gal Arılarının kestane ağaçlarına verdiği zararları yerinde inceleyen CHP’li Karakoz, “çiftçilerimiz uzun zamandır zaten kestane ağaçlarındaki dal kanseri ile mücadele ediyordu, maalesef son iki yıldır da Gal Arıları ile mücadele etmeye başladılar.” dedi.

GAL ARILARIYLA MÜCADELE İÇİN TARIM BAKANINA ÇAĞRIDA BULUNDU

Evrim Karakoz, “En başta tarım bakanına, sonrasında il ve ilçe müdürlüklerine seslenerek; bir an önce bu Gal Arıları ile mücadelenin başlatılması ve sorunun hızla çözüme ulaştırılması gerekmektedir. Aksi durumda Gal Arıları daha fazla yaygınlaşırsa kestane üretiminin sonu gelebilir.” dedi

KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, “Hem Cumhuriyet Halk Partisi olarak hem de Aydın Milletvekili olarak bu konunun takipçisi olacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Her platformda kestane üreticimizin bu sorununu dile getireceğim.” diyerek açıklamasına son verdi.

img-0569.jpg

img-0572.jpg

img-0576.jpg

img-0579.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler