Milli Parkta temizlik seferberliği

Milli Parkta temizlik seferberliği

Orman yangınları nedeniyle ziyaretçi girişine kapatılan Dilek Yarımadası Milli Parkı'nda temizlik seferberliği başlatıldı.

Her yıl turizm sezonunda binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Dilek Yarımadası Milli Parkı, geçtiğimiz haftalarda Türkiye'nin dört bir yanında meydana gelen orman yangınları nedeniyle 2'nci bir emre kadar ziyaretçi girişine kapatılmıştı.

Turistlerin yokluğunda oluşan sakinliği fırsata çeviren Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı Müdürlüğü ekipleri, on binlerce bitki ve hayvan popülasyonuna sahip olan parkta temizlik seferberliğe başlattı. Parkın çeşitli alanlarında ve sahil kesiminde temizlik yapan ekipler, onlarca torba çöp topladı.

Konu hakkında müdürlük tarafından yapılan açıklamada, "Milli Parkımızda temizlik seferberliği başlattık. İnsansız tüm alanlarımızda çeşitli doğal sebeplerden kıyılarımıza gelen ve orman içlerinde oluşan doğal olmayan tüm atıklar ekiplerimizce toplanarak milli parkımızın dışına çıkartılmıştır. Kıymetlimiz, Milli parkımız saf ve doğal kalmalı" ifadelerine yer verildi.

whatsapp-image-2021-08-23-at-16-47-41-1.jpeg

whatsapp-image-2021-08-23-at-16-47-41.jpeg

whatsapp-image-2021-08-23-at-16-47-40.jpeg

whatsapp-image-2021-08-23-at-16-47-40-1.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler