Milyonlarca asgari ücretli merakla bekliyor

Milyonlarca asgari ücretli merakla bekliyor

Milyonların heyecanla beklediği 2023 asgari ücret zammı için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, TÜRK- İŞ ve TİSK bugün bir araya gelecek.

Asgari ücret zammının belirleneceği aralık ayının ilk gününde  Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplantısı yapılacak. Toplantının ilkini gerçekleştirecek komisyonda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TÜRK-İŞ ve TİSK başkanları bir araya gelecek. Gerçekleştirilecek üç toplantının ardından 2023 asgari ücret zammı belli olacak.

Buna göre; asgari ücret zammının aralık ayının son haftası itibariyle açıklanması bekleniyor.

 

 ‘‘ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYACAĞIZ’’

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ve Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, asgari ücret ile alakalı, ‘‘Biz yine elimizi taşın altına koyacağız. Yine üçlü imza ile bu süreci sonuçlandırmak istiyoruz. İşçilerimizin, işçi sendikalarımızın memnun olmadığı bir durumu arzu etmiyoruz. Bununla birlikte işverenlerin ağır maliyetler altında ezildiği bir durumu da istemiyoruz." ifadelerini kullandı.

 

Bakan Bilgin ise yaptığı açıklamada, "İşçilerimiz, Türkiye'nin emekçileri şundan emin olsunlar, onları enflasyona ezdirmeyeceğiz. Enflasyonun tahribatından koruyacak bir düzenlemeyi geçen sene yapmaya çalıştık, yüzde 50 zam vererek. O yetmedi hemen onun üzerine aritmetik olarak yüzde 80'in üzerinde, kümülatif olarak yüzde 94 küsur zam verdik ama enflasyonun tahribatı devam ediyor. Dolayısıyla bunu dikkate alan bir düzenleme yapacağız." diye konuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler