Moda kursuna giderek terzilik mesleğini devam ettiriyor

Moda kursuna giderek terzilik mesleğini devam ettiriyor

Aydın’ın Efeler ilçesinde 33 senedir terzilik yapan Hakan Şentürk terzilik mesleğinde öğrendiklerini geliştirmek adına İzmir’de bulunan moda akademisine gidiyor. Şentürk, kendi tasarım ürünlerini yapıp diğer meslektaşlarından farklı bir alana yönelerek bu işi sürdürmeye devam etmek istediğini dile getirdi.

HABER: (Saniye BAŞKAN)

Çocuk yaşlarında çıraklıktan terzilik mesleğine başladığını ifade eden Hakan Şentürk, “Babamın yönlendirmesi ile bu işe yöneldim. Babam bir zanaat öğrenmemi kendi mesleğimi elime almamı istiyordu. İlk olarak sanayiye gönderdi ben sanayide yapamadım. Çok zorlandım. Daha sonra bir terzinin dükkanında çırak aranıyor yazısı üzerine terzi yanında işe başladım. Sanayinin şartları biraz zor gelmişti. Yaklaşık on beş senedir bana iş öğrenmek çırak gelmiyor. Belki yeni nesil bu işlerde gelecek görmediği için bu alana yönelmek istemiyor. Ama gençlere tavsiyem altın bileziğinizi koluna takın derim. Bu işi hakkını vererek yaptığın takdirde aç kalmazlar diye düşünüyorum. Terzilik mesleği başka işlere benzemez. Dünya’nın neresine gidersem gideyim ben terzilik mesleğini yapabilirim. Nerde olduğumun bir önemi yok” dedi.

1.jpg

“EN ÇOK TADİLAT İŞLERİ OLUYOR”

Artan kumaş fiyatlarından dolayı vatandaşların sadece tadilat yaptırmak için geldiğini söyleyen Şentürk, “Günümüzde insanlar en çok tadilat işleri için terziye geliyor. Bel daraltma, paça kısaltma gibi işlemler yapılıyor. İlk zamanlarda insanlar terziye kıyafet diktirmek için geliyorlardı ancak artan kumaş fiyatlarından dolayı insanlar tercih etmemeye başladı. Giyim sektörü daha hızlı ve hareketli. Sipariş bakımından terzilerde hareketlilik düşük. Şartlar neyi gösteriyorsa ona göre hareket ediyoruz” ifadelerini kullandı.

4-001.jpg

“BU SEKTÖRDE GELECEK GÖREMİYORUM”

İş öğrenmek isteyenlerin az olmasından dolayı bu sektörün biteceğine inanan Şentürk, “En fazla yirmi otuz sene sonra ben bu işte bir gelecek göremiyorum. Yok olmasa dahi piyasada kaliteli iş yapan usta bulamayacağız. Kullan at modeli yaygınlaştı kıyafet tüketiminde. Bu konuda meslek okullarına çok büyük iş düşüyor. Gençlere meslek öğrenmenin çok önemli olduğunu söylemek isterim. Herkes okuyacak diye bir kural yok. Bu tarz işlerde ustalar iş öğrenmek isteyen çırak bulamıyor” dedi.

2.jpg

“MODA KURSUNA GİDİYORUM”

Mesleğini ve kendimi geliştirmek için moda kursuna gittiğini dile getiren Şentürk, “Hafta da bir gün İzmir’e gidiyorum. Bir moda kursu burada özel dikimler ve tasarımlar üzerine çalışıyoruz. Bu tamamen benim kendi isteğimle gittiğim yer. Ben işimi çok severek yapıyorum ve kafamda çok güzel projeler var. Yapmak isteyenlerin çok keyif alacağı ve kendini bulabileceği bir alan” diyerek sözlerini noktaladı.

6-002.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler