Münevver Atay: “Benim terapim mutfak”

Münevver Atay: “Benim terapim mutfak”

Aydın’ın Efeler ilçesinde kısa bir süre önce kendi işletmesini açan Münevver Atay çay ocağı olarak başladığı işletmede ev yemekleri ve aperatif yiyecekler satmaya başlayarak sektörde yer aldı. Atay mutfakta vakit geçirmeyi hobi olarak gördüğünü ifade ederek mutfağın kendisine terapi gibi geldiğini söyledi.

Haber: ( Saniye BAŞKAN )

Kendi işini yapmanın hayali olduğunu dile getiren Münevver Atay çay ocağı açarak başladığı iş yerinde ev yemekleri aperatif yiyeceklerin de satışını yapmaya başlayarak kendi işinde patron oldu. Atay, “ Beş ay önce şu anda bulunduğumuz işletmeyi açtık. Önceden bu işe küçük bir çay ocağı açarak başlamıştım. Hobi olarak çalışıyordum. Evde oturmaktan çok sıkılmıştım. Hem vakit geçirmek için hem de kazanç elde etmek adına böyle bir işe başladım. Öncesinde bir fabrikada çalışıyordum. Sağlık problemim nedeniyle ağır işlerde çalışmam doktorum tarafından uygun görülmedi. İşimi bırakmak zorunda kaldım. Hastaneden çıktıktan internetten iş yeri ilanlarına baktım. İlk olarak çok küçük bir yerde başladık. Talep olunca daha büyük bir yere geçmeyi tercih ettik” dedi.

YEMEKLERİM ÇOK SEVİLDİ

Çay ocağının yanında aperatifler, sulu yemekler, çay yanında yenilecek atıştırmalıklar da yaptığını dile getiren Atay, “Günlük taze börek ve gözleme, ekmek arası balık, ciğer ve ızgara tavuk döner. Bu benim kendi tarifimle yaptığım bir aperatif. Müşterimler de çok beğendi. Sırf onu yemek için gelen müşterilerim var. Hepsi de çok fazla sevildi. Sulu yemekler ve kızartma da yapıyorum. Hazır yoğurt yada paketli gıda kullanmıyorum. Her şeyi doğal bir şekilde yapıyorum. Fiyatlarımız da uygun. Her bütçeye uygun yemek çeşidimiz mevcut. El lezzetimi herkes tarafından çok beğeniliyordu. Çevremdekiler benim bu düşüncemi duyunca çok sevindiler ve bu konuda da bana destek oldular” dedi.

HAYALLERİMİ ÇALIŞARAK YAŞIYORUM

Atay, “Benim hep hayalim kendi işimi yapmaktı. Yemek yapmayı çok seviyorum. Mutfakta olmak bana terapi gibi geliyor. Mutfakta çalışmak benim enerjimi artırıyor. İş yerimi çok seviyorum. Her kadın kendi ayakları üzerinde durmalı diye düşünüyorum. İnsanın kendi parasını kazanması kadar güzel bir şey yok. Bunun lezzetini alınca evde oturmak istemiyorsun. Herkes kendi ayakları üzerinde durmayı hayal etmemeliler. Ben kendi kazandığım parayı harcamayı çok seviyorum. Ev işinin sonu yok. Kendi ayakları üzerinde durabilmek insanın daha özgür olmasını sağlıyor. Güzel bir şekilde giyinip gezmek mi? yoksa çalışmak mı? diye sorarsınız ben çalışmayı terci ederim” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler