NAZİLLİ DEVLET HASTANESİ İDDİALARI YALANLADI

NAZİLLİ DEVLET HASTANESİ İDDİALARI YALANLADI

Nazilli Devlet Hastanesi'nde yatmakta olan bir hasta ile yeterince ilgilenilmediği ve hastanın buna bağlı olarak gittikçe kötüleştiğiyle alakalı sosyal medyada yayılan video hakkında açıklama yapıldı.

Gün içerisinde sosyal medyada yayılan ve kısa sürede büyük ses getiren video hakkında Nazilli Devlet Hastanesi açıklama yaptı. Bir hasta yakınının çektiği videoda, hastanede koronavirüs nedeniyle yatmakta olan bir hasta ile ilgilenilmediği ve hastanın durumunun bu duruma bağlı olarak kötüleştiği iddia ediliyordu.

Hastanede koronavirüs nedeniyle yatmakta olan hastanın yakını,"Nazilli Devlet Hastanesinde COVID-19 tanısıyla yatmakta olan 82 yaşındaki annem için defalarca kez hemşirelere, doktorlara yalvardım. Her seferinde bağırdılar ama ilgilenmediler. Annemi bu halde taburcu edeceklerini söylediler. Annem şuan vefat etti." ifadelerini kullanmıştı.

Nazilli Devlet Hastanesi, video hakkında açıklama yaptı. Hastanenin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada " Nazilli Devlet hastanesi sağlık çalışanları olarak yoğun ve özverili çalışmalarımızın devam ettiği covid pandemi sürecinde kaybettiğimiz hastamız Nimet Özmutlu ve yakınları tarafından sosyal medyada paylaşılan görüntü ve ithamlar bizi ziyadesiyle üzmüştür. Hastamız 05.12.2020 tarihinde acil servise getirildiğinde covit şüphesi ile gerekli tüm tetkikleri yapilmis ve pcr testi istenmiştir. Aynı gün aksam pcr test sonucu pozitif çıkmıştır. 06.12.2020 tarihinde acile getirilen hastaya muayene ve gerekli tetkikleri yapıldıktan sonra göğüs hast. konsültasyon sonucunda covit servisine covit pnömonisi tanısıyla yatırılmıştır. Hastamıza ilk günden itibaren antiviral, klorokin, kortizol ve yoğun oksijen tedavisi başta olmak üzere gerekli tıbbi tedavi ve destek tedavisi uygulanmıştır. Hergün ilgili hekimimiz tarafından vizit yapılmış hemşireler tarafından aralıklı hatta saatlik de olmak üzere yakından izlenmiştir. 3.gün akciğer deki yaygın tutulumunun da etkisiyle genel durumu kötüleşen hastamız tüm yapılan müdahalelere rağmen kaybedilmiştir. Bir hastanın kaybedilmiş olması en çok biz sağlık çalışanlarını üzmektedir. Covid pandemi sürecinde kaybettiğimiz tüm sağlık çalışanlarına ve bu süreçte covid e bağlı kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet ailesi ve yakınlarına da başsağlığı dileriz." ifadeleri kullanıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler