Nazilli Ticaret Borsası'ndan takdir edilecek hareket

Nazilli Ticaret Borsası'ndan takdir edilecek hareket

Nazilli Ticaret Borsası (NTB), sağlık çalışanlarının ikame edebilmesi amacıyla Borsa Oteli’ni Nazilli Kaymakamlığı’nın emrine tahsis etme kararı aldı. NTB Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Kırlıoğlu, korona ile mücadele eden sağlık çalışanlarının kimlikleri

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Covid-19) konusunda tüm yurtta olduğu gibi Nazilli’de de tedbir çalışmaları arttırıldı. İlçe genelinde yapılan çalışmaları yakından takip ettiklerini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın ‘Evde Kal’ çağrısına destek verdiklerini söyleyen Borsa Başkanı Nurettin Kırlıoğlu; “Bütün dünyayı etkisi altına alan coronavirüs salgınını tüm kurum ve kuruluşlarla yapılan işbirliğiyle atlatacağımıza olan inancım tamdır. Bu süreçte tüm üyelerimizin mümkün olduğu sürece evden çıkmamalarını rica ediyor, Sağlık Bakanlığı’mızın açıkladığı 14 kurala riayet etmelerini istiyoruz. Bu süreçte 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunanlar için çıkarılan sokağa çıkmama kısıtlaması nedeniyle mağdur olan üyelerimiz varsa Borsamızın 313 14 18, 313 14 19 ve 0553 351 44 54 nolu telefonlarından arayıp bizlerden yardım isteyebilir. Oluşturduğumuz ekibimizle üyelerimize yardımcı olmaya hazırız” dedi.

 

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ANLAMLI JEST

 

Corona virüsü salgının ülkemizde görülmesinin ardından cansiperane bir çalışma sergileyerek halkın takdirini gören sağlık çalışanlarının rahat ve steril bir ortamda barınmaları için Borsa Oteli’nin kapılarını sağlık çalışanlarına açtıklarını belirten Başkan Kırlıoğlu; “Sağlık Bakanı sayın Dr. Fahrettin Koca başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının ülke genelinde yürüttüğü yoğun çabanın farkındayız. Onların sadece akşamları yapılan alkışlarla yanlarında olmadıklarını göstermek istedik. Özellikle ilçemizde yoğun tempoda çalışan sağlık çalışanlarımızın kullanmaları amacıyla Borsa Oteli’mizi Nazilli Kaymakamlığı’mızın emrine tahsis ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“İŞKUR TARAFINDAN DESTEK İMKANI”

 

Corona virüsünün etkilerini azaltmak amacıyla hazırlanan ekonomik paket kapsamında çalışanlara da kısa çalışma ödeneği ödenmesine karar verilmesinin mücadeleye büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Kırlıoğlu; “Kısa çalışma ödeneği başvuruları başlaması sektör temsilcileri olarak tüm işverenleri ve çalışan işçileri mutlu eden bir karardır. Corona virüsü salgınından olumsuz etkilenerek iş kaybı yaşayan işletmeler, İŞKUR'a elektronik ortamda başvuru için gerekli belgelerini ibraz ederek başvurularını tamamlayabilirler. İŞKUR web sitesi üzerinden yapılacak başvuruların uygunluk tespiti yapıldıktan sonra uygun görülen kişilere ödeme yapılacak. Corona virüsü salgın sebebiyle mağduriyet yaşaması muhtemel kişiler ve işletmeler için önceden alınan kısa çalışma ödeneği kararı doğrultusunda patron ve çalışanlar İŞKUR tarafından desteklenecek olması çok önemli bir konu. Mağduriyet yaşanmaması için İŞKUR web sitesinin ve yapılacak açıklamaların iyi takip edilmesini üyelerimize öneriyoruz” dedi.

 

“EVDE KAL NAZİLLİ”

 

Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere tüm yetkililerin koronavirüse (Kovid-19) karşı ülke genelinde etkin mücadele yürütmek amacıyla vatandaşlara yaptığı ‘evde kal’ çağrısının önemli olduğunu vurgulayan Başkan Nurettin Kırlıoğlu; “Bu zorlu günlerde yetkililerimizin, özellikle de sağlık çalışanlarımızın söylediklerini uymaya özen gösterelim. 14 kurala mutlaka riayet edelim. Zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmayalım. Evde kalalım ve bu hastalıktan hep birlikte kurtulalım. Tüm üyelerimizin ve tüm Nazilli halkının sağlık yarınlar için evde kalmalarını rica ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler