NAZİLLİ'DE TARİHİ FABRİKA YENİDEN ÜRETİME GEÇİYOR

NAZİLLİ'DE TARİHİ FABRİKA YENİDEN ÜRETİME GEÇİYOR

Nazilli'de bulunan tarihi Sümerbank Basma Fabrikası'nın tekrar üretime başlaması için çalışmalar devam ediyor. AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, fabrikanın bir kısmının müze bir kısmının ise fabrika olarak kullanılacağını söyledi.

Nazilli'de 1937'de kurulan ve kapatıldıktan sonra mülkiyeti ADÜ'ye devredilen Sümerbank Nazilli Basma Fabrikası'nın yeniden faaliyete geçirilmesi için yürütülen çalışmalar kapsamında Milletvekili Erim, Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ve Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer bölgede inceleme yaptı.

whatsapp-image-2021-01-06-at-13-33-032.jpeg

Burada gazetecilere açıklama yapan Erim, üniversitenin kampüs içerisinde bulunan alanları ihaleye çıkaracağını ve firmaların burada üretim yapacağını söyledi.

whatsapp-image-2021-01-06-at-13-33-032.jpeg

Fabrikanın olduğu alandaki idari binaların meslek yüksek okulu olarak hizmet vermeye devam ettiğini aktaran Erim, şunları kaydetti:

 "Burada büyük bir alan ve makine parkı var. Fabrikalardaki makinelerin büyük bir bölümü tescilli. Tarihi niteliğe sahip çok fazla eser var. Ekip halinde el ele vererek eski canlılığına kavuşturmak istiyoruz. 42 bin metrekare kapalı alan var, bir kısmı müze olacak, bir kısmında da binaların korunması şartıyla atıl vaziyetten kurtarılarak istihdam sağlanacak. Yeni teknolojiye uygun makinelerle üretime başlanarak Nazilli Basma Fabrikası tekrar ayağa kaldırılacak."

Rektör Aldemir de buradaki alanı tarihsel ve kültürel bir noktaya taşımak istediklerini ifade etti. 

whatsapp-image-2021-01-06-at-13-22-50.jpeg

Tuncer ise fabrikanın yalnızca Cumhuriyet döneminin önemli bir sanayi tesisi olmadığını, günümüzün de pırlanta değerinde bir kültür mirası olduğunu dile getirdi.

whatsapp-image-2021-01-06-at-13-33-03.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler