Nazillili öğrencilerden büyük başarı

Nazillili öğrencilerden büyük başarı

Nazilli Fen Lisesi öğrencileri, IV. Ulusal Bilim Kampı'nda Türkiye birincisi oldu.

Nazilli Fen Lisesi, beş ayrı kategoride 81 ilden gelen Fen Liselerinin katılımıyla Konya’da gerçekleştirilen IV. Ulusal Bilim Kampından,  Yenilikçi Gıda İşleme Teknolojileri  ve Gıda Biyoteknolojisi alanında “Ficus Carica (İncir) Kuru Meyvelerinin BGFY (Bright Greenish and Yellow Florescence) Metodu Kullanılarak El Değmeden Ayıklanması” isimli proje ile Türkiye birinciliği ile döndü.

Yarışmada öğrenciler Cemil Araz ve İnci Birincioğlu, danışman öğretmen Biyoloji Öğretmeni Hasan Aşkım rehberliğinde Aydın'ı temsilen yarıştı. 

Proje ile incir işletme fabrikalarındaki aflatoksinli incirlerin ayıklanmasında  kullanılan insan gücü yerine, teknolojik alt yapı kullanılarak ayıklama işlemini gerçekleştirmeyi hedefleyen öğrenciler, bu  amaçla ultraviole  ışık altında kameralar tarafından incirlerin incelenmesini sağlayarak, Raspberry Pi  tarafından değerlendirilen servo motorlar yardımıyla bant dışına çıkardı. Söz konusu sistem, Python programlama dilinde görüntü işleme teknolojisi  yardımı ile OpenCV yazılım kütüphanesi  kullanılarak oluşturuldu. Birinciliği kazanan proje ile, COVID-19 pandemisiyle hijyenin bir kez daha öneminin farkına varıldığı bu günlerde; hem hijyen koşullarının arttırılması hem de ekonomik maliyetin azaltılması sağlandı.

whatsapp-image-2021-06-03-at-15-34-12-1-001.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler