Ne satan memnun ne alan

Ne satan memnun ne alan

Kısa bir süre önce kilosu 10 liraya satılan muz, bu hafta 8 lira olarak pazar tezgahlarında yerini aldı. Fiyatı düşen muza vatandaşlar yine de ilgi göstermedi.

Son yıllarda çok fazla talep görmesi sebebiyle tüketimi artan muzun tezgah fiyatı geçtiğimiz hafta 10 liraya kadar çıkmıştı. Bu hafta tezgahta 8 liraya satılan muza vatandaşlar yine de ilgi göstermedi. Fiyat düşüşüne rağmen satışların azaldığına dikkat çeken pazarcı esnafı Mehmet Zakir Yılmaz, Ajans Aydın Gazetesine konuştu.

“HER ŞEYE ZAM GELDİĞİ İÇİN, FİYATLAR DÜŞÜNCE DE SATIŞ OLMUYOR”

Muz fiyatının düşüşe geçmesine rağmen satışın pek olmadığını söyleyen pazarcı esnafı Mehmet Zakir Yılmaz, “Muz geçen hafta 10 liraydı bu hafta en düşük 8 lira. 9 liraya da satan da var ama genel olarak bu hafta 8 liraya tezgahlarımızda satılıyor. Piyasaya göre fiyatı iyi diyebiliriz. Çünkü her şeye zam gelmiş durumda, hala da geliyor. Hal böyle olunca fiyat düşse de alıcı olmuyor. Her şeye zam geldiği için insanlar geçim sağlayamıyor ki gelip alışveriş yapabilsinler.

"ZAM GELMEDEN BOL BOL ALIP YEMELİLER"

Vatandaşların bol bol muz almaları gerek. Çünkü haftaya pazarda bu fiyata bulamayabilirler. Yerli muz çıktı, fiyatlar düştü. Muz şuan pazarda 8 liradan satılıyor. Satış olmuyor diye yakınıyoruz ancak alıcılar çok haklı alım gücü yok nerden getirip alsınlar. Fiyatlar düşse bile çok fazla gider oluyor. Belki haftaya fiyatlar yeniden yükselecek. O zaman ilgi daha da düşecek. Çok sancılı bir süreçten geçiyoruz” diye  konuştu.

whatsapp-image-2021-11-02-at-17-14-24-1.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler