Ne Zamana Kadar Maske Takılacak?

Ne Zamana Kadar Maske Takılacak?

Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi (GATA) Yoğun Bakım ve İç Hastalıkları Uzmanı ve Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel önemli açıklamalara imza attı.

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel, Koronavirüs (Kovid-19) pandemisiyle ilgili önemli açıklamalarda bulunarak tıbbi maskelerin ne kadar süre daha takılacağı ve eldivenin gerekli olup olmadığı sorularına açıklık getirdi.

 

Yılsonuna kadar maske takılacağını söyleyen Yamanel, "Virüsle mücadelenin iki basamağı var. Bir tedbir, iki tedavi. Tedbir basağımız çok güçlü oldu, halkımız tarafından iyi benimsendi ve alınması gereken tedbirleri uyguladık. Bu nedenle şu an iyi durumdayız. Ama bunu devam ettirirsek iyi durumumuz da devam eder. Eğer bu tedbirleri devam ettiremezsek vaka sayılarının arttığını görürüz. Bundan kurtulabilmemiz için global bir bağışıklığın olması gerekiyor. Bu da etkin bir tedavinin, etkin bir aşının bulunmasıyla mümkün olacak. Şu an çok ciddi aşı çalışmaları yapılıyor. Fakat aşı çalışmaları 1-1,5 sene sürüyor. Buna bağlı olarak en baştan beri süreci de hesaplarsak eğer bu yılın sonuna kadar maske takacağımızı öngörebiliriz" dedi.

 

Prof. Dr. Levent Yamanel, eldiven takıldığında yalancı bir özgüvenin oluştuğu ve dolayısıyla eldiven takılmasını önermediklerini de sözlerine ekledi.

 

HABER: FATİH BAŞTÜRK DAL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler