Nerede eski bayramlar ...?

Nerede eski bayramlar ...?

18 günlük tam kapanma nedeniyle Aydın'da bulunan çarşı ve AVM'ler Ramazan Bayramı öncesi boş kaldı.

Koronavirüs ile mücadelede atılacak yeni adımları kararlaştırmak üzere 26 Nisan Pazartesi günü bir kez daha toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, ülke genelinde 18 gün boyunca tam kapanma uygulanmasını kararlaştırmıştı. Karar kapsamında; 29 Nisan Perşembe günü ile 17 Mayıs Pazartesi günü arasında sokağa çıkma kısıtlaması, on binlerce işletmenin kapatılması ve eğitim-öğretimde uzaktan eğitim modeline geçilmesi gibi uygulamalar başlatıldı.

Ramazan Bayramı'nı da içerisine alan tam kapanma nedeniyle bayram öncesi Aydın'da alışılageldik manzaralar oluşmadı. Efeler ilçesinde bulunan çarşı, pazar ve AVM gibi alanlar tam kapanma nedeniyle boş kaldı, kepenk indiren esnaflar ve işletmeciler yılın en bereketli zamanında iş yapamamaktan şikayetçi oldu.

Hasan Efendi Mahallesi'nde züccaciyecilik yapan Enver Özyürek, yaşadıkları ciro kaybının yüz binlerce liraya ulaştığını söyledi. Özyürek, "Evet koronavirüs ile mücadele güzel, ölüm sayıları azalıyor, vakalar azalıyor; bir karar alındıysa tabii ki uygulayacağız fakat böyle olmaz. Bize hiç bir destek vermeden saldım çayıra mevlam kayıra usulü kapattılar, en fazla ciro yaptığımız zamanda işimizi kestiler bizde dımdızlak kaldık burada ortada. Ya ben yıllardır burada esnafım, Ramazan Bayramı gelmeden cıvıl cıvıl olan çarşı şimdi boş kaldı tamam eyvallahta bizi de düşünün biraz. Biz bu zamanda satış yapamıyorsak ne zaman yapacağız? Allah bilir Kurban Bayramı'nda da bir yasak gelir, onu da kaçırırız. Olan hep esnafa oluyor, ben bundan şikayetçiyim" diye konuştu.

whatsapp-image-2021-05-10-at-17-08-27-1.jpeg

whatsapp-image-2021-05-10-at-17-08-28-1.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler