NORMALLEŞME YOĞUNLUĞU KISA SÜRDÜ

NORMALLEŞME YOĞUNLUĞU KISA SÜRDÜ

Kademeli normalleşme süreci ile birlikte Aydın'da kafe ve restoranlar aylar sonra tekrar müşteri kabul edebilmeye başladı. Sürecin ilk günlerinde adeta tıka basa dolan işletmeler, aradan geçen 25 günün ardından eski rutinlerine geri döndü.

1 Mart Pazartesi günü gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından kademeli normalleşme süreci Türkiye genelinde başladı. 81 ilin düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak sınıflandırıldığı süreçte Aydın, orta riskli iller arasında yer aldı.

Kasım ayında başlatılan ikinci pandemi döneminin ardından vaka sayılarının düşmeye başladığı Aydın'da kademeli normalleşme süreci ile birlikte birçok kısıtlama esnetildi. Hafta sonları ve 65 yaş üstü ile 20 yaş altı vatandaşlara uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarının kaldırıldığı, yüz yüze eğitime kademeli dönüş döneminin başladığı, birçok işletmenin aylar sonra kepenk açtığı kentte; kafe, restoran, taverna ve kıraathane tarzı işletmelerde yüzde 50 kapasite ile müşteri kabul edebildi.

Sürecin ardından aylarca evlerinden çıkamayan Aydınlılar adeta kafe ve restoranlara akın etti. İşletmelerde müsait masa bulunamamaya, çalışanlar müşterilere yetişememeye başladı. Oluşan müşteri yoğunluğu vatandaşlar tarafından "hızlı ve fazla normalleştik" olarak yorumlansa da, aylar sonra iş yapabilen işletmeciler ekmek kapılarını bereketli bir şekilde açmanın mutluluğunu yaşadı.

KISA SÜRDÜ

Kademeli normalleşme sürecinin ilk günlerinde adeta hınca hınç dolan mekanlara vatandaşların ilgisi ise kısa sürdü. Boş masa bulunamayan işletmeler eski günlerine geri döndü. Birçok işletmeci aradan geçen 25 günün ardından tekrar sinek avlamaya başladıklarını, kentte üniversite eğitiminin tamamıyla yüz yüze başlamadan sürecin bu şekilde devam edeceğini söyledi.

Efeler ilçesinde kafe işletmeciliği yapan İbrahim Tekal'da yoğunluğu kısa sürenlerden oldu. Saat 19.00'a kadar açık kalmalarının işlerini derinden etkilediğini belirten Tekal, "İlk 10 gün muhteşemdi. Müşterilerimizi tekrar kabul edebilmeye başladık, sağolsunlar ilgi ve alakalarıyla bizi çok memnun ettiler. Hatta o kadar yoğunduk ki, ayın 5'inde 2 garson daha işe aldım, aradan 3 gün geçti birini daha aldım. Yine de yetişemediğimiz zamanlar oldu, gençler kafelerde zaman geçirmeyi özlediklerini bize gösterdiler. Hepsine bir bir teşekkür ediyorum.

Peki şimdi ne oldu? Bak sinek avlıyoruz, bir tane müşteri yok. Saat 19.00'da masaları kapatmamızın da bunda çok büyük etkisi var tabii ama bu kadar hızlı düşüşü kimse beklemiyordu. En azından ilk günlerin yarısı dahi olsa şu an bizi çok çok rahat kurtarır ama olmuyor. Allah herkese bereketli kazançlar versin, iş yoğunluğu versin"
dedi.

1-001.png

2-001.png

3.png

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler