O İLÇELERDE PAZARLARIN GÜNÜ DEĞİŞTİ

O İLÇELERDE PAZARLARIN GÜNÜ DEĞİŞTİ

Kademeli normalleşme süreci kapsamında hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamalarının kaldırıldığı Aydın'da Efeler'in ardından Köşk ve Nazilli ilçelerinde de pazar alanlarının kurulma günleri eski haline döndürüldü.

Orta riskli iller arasında yer alan Aydın’da 2 Mart Salı günü başlatılan kademeli normalleşme süreci kapsamında hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması kaldırıldı. Yasağın kaldırılmasının ardından kent genelinde hayat hızla normale dönmeye başladı.

Yeni tip koronavirüs önlemleri kapsamında il genelinde birçok ilçede pazar alanlarının kurulma günleri değiştirilmişti. Aralık ayından bu yana uygulanan hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının hafta itibariyle kaldırılmasının ardından pazar alanlarının kurulma günleri hakkında ilk değişim Efeler Belediyesi'nden gelmiş, ilçe genelinde ki pazar alanları eski günlerine döndürülmüştü.

Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan tarafından yapılan açıklama ile ilçede kurulan Yeni Mahalle, Şirinevler ve Turan pazar alanlarının tekrar eski günlerinde kurulmaya başlayacağını duyurdu. Özcan, "Yeni alınan kararlar çerçevesinde Cumartesi ve Pazar günleri şehrimizde kurulan Yeni Mahalle Pazarı, Şirinevler Pazarı ve Turan Pazarı günlerinde hizmet verecektir. Tüm halkımıza duyurulur" dedi.

Öte yandan Köşk ilçesinde kurulan semt pazarının da tekrar eski günü olan Cumartesi'ye alındığı öğrenildi. Köşk Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, "İçişleri Bakanlığımızca tüm valiliklere gönderilen ‘Risk Gruplarına Göre Alınacak Tedbirler' konulu genelge kapsamında, orta riskli kent olarak belirlenen Aydın genelinde, hafta sonları sokağa çıkma kısıtlamalarının kaldırılmasıyla, ilçe pazarımız eskiden olduğu gibi Cumartesi günleri kurulacaktır. İlçemizde kontrollü normalleşmeye geçilmesiyle birlikte, vatandaşlarımızın maske, mesafe ve hijyen konularında daha duyarlı davranmaları ve tedbirlere dikkatle riayet etmeleri önem arz etmektedir" ifadelerine yer verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler