O MESLEK GRUBU DA MUAF TUTULACAK

O MESLEK GRUBU DA MUAF TUTULACAK

Aydın İl Sağlık Müdürü Osman Açıkgöz, 18 günlük tam kapanma sürecinde sağlık çalışanlarının evlerinde günlük olarak çalışan bakıcıların da kısıtlamadan muaf tutulacağını açıkladı.

Nisan ayının ilk günlerinde hayata geçirilen koronavirüs kısıtlamalarının vaka ve ölüm sayılarına olumlu yansımasının ardından 26 Nisan Pazartesi günü bir kez daha toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, salgının önüne geçmek için ülke genelinde tam kapanma uygulanmasını kararlaştırıldı. İçişleri Bakanlığı genelgesi ile onanan karara göre, 29 Nisan Perşembe günü saat 19:00 ile 17 Mayıs Pazartesi günü saat 05:00 arasında 81 ilde tam kapanma uygulanacak. 18 günlük süreç boyunca çeşitli nedenler ile muafiyeti olan vatandaşlar hariç ülke genelinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Aydın İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından dün akşam saatlerinde yapılan açıklamaya göre, kentte birçok farklı sektörde çalışan personeller tam kapanma süreci boyunca kısıtlamalardan muaf tutulacak.

Basın, sağlık, gıda sektörü gibi alanlarda çalışan personelleri kapsayan karara Aydın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bir meslek daha eklendi. Aydın İl Sağlık Müdürü Osman Açıkgöz tarafından yapılan açıklamaya göre, sağlık çalışanlarının evlerinde bakıcılık yapan personellerde sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacak.

Müdür Açıkgöz tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"İlimizde muaf olan çalışanların (Sağlık Çalışanlarının) evlerinde günlük olarak çocuk/yaşlı/hasta bakımı hizmeti veren kişiler de İçişleri Bakanlığımızca yayınlanan "Sokağa Çıkma Kısıtlamasından Muaf Yerler ve Kişiler Listesi"ne eklenmiş olup; İl ve İlçe Sağlık Müdürlüklerinden onaylı belge almaları gerekmektedir."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler