Oda üyelerine can suyu olacak

Oda üyelerine can suyu olacak

Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, oda üyelerine müjdeyi verdi. Arslan, “Kredi başvurularında aranan en az 1 yıllık faaliyet şartı bu kredide aranmayacak” dedi.

Ticaret Odası üyelerinin faydalanabileceği Halkbank kredisi için çalışmalar tamamlandı. Yıllık cirosu 3 Milyon TL nin altında olan Ticaret Odası üyelerinin alabileceği kredi oldukça uygun şartlarda tahsis edilecek. 

 

Talepler doğrultusunda Halkbank'ın Can Suyu paketinden Ticaret Odasına kayıtlı şahıs işletmelerinin faydalanması sağlanmıştır.  Şahıs işletmesi Ticaret Odası üyeleri 25 bin TL krediyi % 7.5 faiz oranı ile kullanabilecek, ayrıca 25 bin TL limitli Paraf Kart alabileceklerdir. Sadece şahıs işletmelerine verilecek kredi 25.000 TL nakit, 25.000 TL kredi kartı  şeklinde olacak. 

 

31/Mart/2020 tarihinden önce Oda üyeliği bulunan şahıs işletmelerinin alabileceği kredi türü Ticaret Odası üyeleri için ilk olma özelliği taşıyor. Ticaret Odası üyeleri bir yılı doldurmadan da krediye başvuru yapabilecekler. 

 

UZUN SÜREDİR MÜCADELE EDİYORDUK

 

Halkbank kredisiyle ilgili açıklamada bulunan Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan, “Sadece küçük ölçekli işletmelerimizin faydalanabileceği bir kredinin hayata geçirilmesi için Nazilli Ticaret Odası olarak uzun süreden beri devam eden  çabalarımız sonuç verdi.

 

Bundan kısa süre önce yine Ticaret Odası üyelerine yönelik “İşe Devam Kredisi” ve “Nefes Kredisi” başvuruları sürerken bu kez sadece Ticaret Odasına kayıtlı küçük ölçekli işletmelerin yararlanabileceği bir kredinin çıkmasını sağladık. Üyelerimizi önemli bir finans kaynağı ile buluşturacak olmanın sevincini yaşıyoruz. Ticaret Odasına kayıtlı şahıs işletmelerimizin faydalanacağı kredi için tüm Halkbankası şubelerine başvuru yapılabilecek.

 

İçinde bulunduğumuz zor süreçte desteğe en fazla ihtiyaç duyduklarına inandığımız küçük ölçekli şahıs işletmeleri için hazırlanan bu kredi paketinin ülke ekonomisine katma değer olarak döneceğine inanıyorum. Uzun süredir dile getirdiğimiz, talep ettiğimiz bir kaynağı, Halkbankası aracılığı ile üyelerimizle buluşturuyoruz. 

 

Bu fırsatı yarattıkları için Hazine ve Maliye Bakanlığına, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu ile Halk Bankası A.Ş yetkililerine üyelerimiz adına teşekkür ediyorum.   

 

Gösterilen gayret neticesinde; Ticaret Odasına kayıtlı küçük ölçekli işletmeler sektörde kayıtlı diğer vergi mükellefleri ile eşit düzeyde kredi imkanına kavuşmuştur. Bu nedenle gururlu ve huzurluyuz.” diye konuştu. 

 

Ticaret Odası üyelerine yapılan duyurudan sonra şartları karşılayan bir çok şahıs işletmesi kredi için başvuru yaptı. Başvuru yapan firma sahipleri kendileri için sağlanan bu imkan nedeniyle Ticaret Odası yetkililerine teşekkür ettiler. Konuyla ilgili konuşan bir oda üyesi, “Yaklaşık 25 yıldır Ticaret Odası üyesiyim. İlk defa mali yapımız ve imkanlarımız gözetilerek tahsis edilecek özel bir kredi türünden faydalanacağım. Nakit sıkıntısı yaşadığımız bu günlerde alacağım kredinin tamamını işletmem için kullanacağım. Aksi zaten düşünülemez. Bizlerde üstümüze düşeni yapmalı zor şartlarda sağlanan bu imkanı sadece işletmemiz için kullanmalıyız.” dedi.    

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler