Öğrenciler Aydın'ı gezip tanımak istiyor

Öğrenciler Aydın'ı gezip tanımak istiyor

ADÜ öğrencilerinin Aydın’a dönmesiyle şehirde hareketlilik tekrar başladı. Bizler de Ajans Aydın Gazetesi olarak ADÜ öğrencilerine Aydın’da neler yapmak istediklerini sorduk, cevapları sizler için derledik.

Koronavirüs vaka sayılarının düşüşe geçmesiyle birlikte 2021-2022 eğitim-öğretim yılı üniversitelerde yüz yüze olarak tekrar başladı.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde (ADÜ) de 4 Ekim’de başlayan güz dönemi ile birlikte öğrenciler Aydın’a geri döndü. Öğrenciler Aydın’a gelmesinin ardından kent nüfusu arttı, şehirde hareketlilik tekrar başladı. Bizler de Ajans Aydın Gazetesi olarak ADÜ öğrencilerinin Aydın’da neler yapmak istediklerini sorduk, cevapları sizler için derledik.

“AYDIN’I GEZMEK İSTİYORUZ”

Aydın’ı çok beğendiğini dile getiren Elvan Bakır, “Ben Sosyal Hizmetler bölümü 4. sınıf öğrencisiyim. 4 yıl oldu bu sene tek buradayım ama Aydın’ı daha gezmedim. En büyük etken ise maddi açıdan imkanımın olmayışıydı. Hep dile getirdik, hala söylüyoruz, yetkililer biz öğrenciler için ücretsiz öyle olmasa bile öğrenciye uygun bir gezi ayarlanabilir. Aydın’ı tanıma görme şansı sağlanmalı bize. Biz öğrenciler olarak gezmek istiyoruz” dedi. 

“OKUL BİTİNCE ‘AYDIN’I GEZEMEDİK’ DEMEK İSTEMİYORUZ"

Uzun süredir Aydın’da öğrenci olarak bulunduğunu söyleyen Berna Masdar, “Aydın’a akrabalarımız olması sebebiyle sürekli gelirim, bayağı da kalırım. 4 yıldır da öğrenci olarak buradayım. Evet, Aydın’ı gezme görme şansım çok olmadı hep burada olmama rağmen birkaç ilçesine gittim ancak çok yer de gezmedim. Öğrenciyken gezerim, tanırım dedim ancak hiç umduğum gibi gitmedi. Bu pandemiden ötürü artan zamlar herkes gibi biz öğrencileri aslında herkesten çok çok daha fazla biz öğrencileri etkiledi, gerçekten imkanımız yok. Öğrenciye Aydın’ı görme, gezme, tanıma şansı tanınmıyor, her şey pahalı. Bir müze girişi bile kaç para alıyor. Biz nasıl karşılayalım onları. Eğitim süreci bittiğinde ‘Aydın’ı gezemedim’ demek istemiyorum” sözlerini kullandı.

“AYDIN'I TANIMAK İÇİN BİR GEZİ AYARLANABİLİR”

Eğitim hayatı süresince Aydın’ı okulda düzenlenen bir gezi sayesinde az da olsa tanıma şansı yakaladığını ifade eden Beyza Büyükkeçeci, “Ben Aydın’a geldiğim ilk yıl okulda düzenlenen bir gezi ile Aydın’ı az da olsa gezme şansım oldu. Daha da öyle farklı bir yere gidip, bir yeri gezmedim çünkü her şeyin fiyatı uçuyor. Yetkililer yardımcı olursa çok iyi olur. Biz öğrenciler için Aydın’ı tanıma adı altında bir ücretsiz gezi ayarlanabilir” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler