Öğrenciler gelmezse kepenk indirmek zorunda kalırız

Öğrenciler gelmezse kepenk indirmek zorunda kalırız

Aydınlı esnaflar yeni eğitim öğretim yılında uzaktan eğitim olması durumunda büyük zarar göreceklerini belirtti. 

Kovid-19 tedbirleri kapsamında Mart ayından itibaren uzaktan eğitim ile tamamlanan eğitim öğretim yılının, yeni dönemde de uzaktan eğitim olarak devam etmesinin gündeme gelmesinin ardından Aydınlı esnafları panik sardı. 

“UZAKTAN EĞİTİM OLURSA KEPENK İNDİRECEĞİM”

Öğrencilerin şehrin önemli bir ekonomik yükünü taşıdığını belirten Aydınlı esnaflardan Naim Özyurt, “Bizim işyerimiz öğrencilere hitap ettiği için çok etkilendik. Öğrenciler olmayınca dükkanımızı erkenden kapatıp evimize dönüyoruz. Öğrenciler buradayken gece geç saatlere kadar iş yapabiliyorduk. Tabi pandemi sürecinde işlerimiz düşünce kiralarımızı ödeyemez hale geldik. Bizlere kolaylık sağlanması gerekirken kiramıza zam yapıldı. Eğer konuşulduğu gibi Şubat ayına kadar uzaktan eğitim devam ederse kepenk kapatmak zorunda kalacağım” dedi. 

“KİRALARIMIZI GEÇ ÖDEDİK”

Koronavirüsün ortaya çıkmasının ardından işlerinin azaldığını dile getiren esnaf Nafiz Taşçı, “Bizim 4 şubemiz var. Buradaki işletmemiz daha çok aileleri ağırlıyor. O nedenle çok etkilenmedik. Ancak şubelerimden biri kampüs içerisinde yer alıyor. Orayı yeni açmıştık. Öğrenciler gidince kapatmak zorunda kaldık. Dükkan sahibimiz maalesef tolerans tanımadı. Çoğu zaman kiramızı geciktirdik. Tabi şimdi Şubat ayına kadar uzaktan eğitim olacağı konuşuluyor böyle bir durumda esnaf çok yıpranır. Ben kendimi 1 ayda zor topladım. Böyle bir şey olursa biz biteriz” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler