Öğrencileri Aydın'da mutlu bir yaşam bekliyor

Öğrencileri Aydın'da mutlu bir yaşam bekliyor

ADÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Yusuf Yetkin, üniversitede güz döneminin başlamasına iki haftadan az bir süre kala öğrencileri Efeler'de bekleyen imkanları Ajans Aydın Gazetesi muhabirine anlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Ağustos Perşembe günü gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası 2021-2022 eğitim-öğretim yılının 6 Eylül'den itibaren yüz yüze olarak başlayacağını açıklamıştı. İlk ve ortaokullar ile liselerde eğitim gören öğrencileri sevindiren gelişmenin ardından Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) için müjdeli haber de Rektör Osman Selçuk Aldemir'den geldi.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile ADÜ'de 2021-2022 eğitim-öğretim yılının yüz yüze olarak 13 Eylül'de başlayacağını açıklayan Rektör Aldemir, yeni dönemin öğrencilere ve Aydın'a hayırlı olmasını diledi.

"GÖKYÜZÜNÜN ALTINDAKİ EN GÜZEL YERYÜZÜ"

ADÜ'de güz döneminin başlamasına iki haftadan az bir süre kala öğrencileri Aydın'da bekleyen yaşamı Ajans Aydın Gazetesi muhabirine anlatan ADÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Yusuf Yetkin, "Aydın bölgesi gereği güzel bir kent. İnsanların mutlu olduğu, "Gökyüzünün altındaki en güzel yeryüzü" lakabını taşıyan bir şehir. Buraya gelen öğrenciler de bu güzelliğin farkına varacaklardır. Ayrıca, birçok komşu ilimize de kolaylıkla ulaşım sağlanabiliyor, buraya gelen öğrenciler cüzi ücretlere Ege bölgesini gezebiliyor" dedi ve ekledi, "Kentimiz de yaşam gerçekten birçok komşu şehre göre daha ucuz. Üniversiteye yakın mahallelerde ev kiraları birçok ile göre yarı yarıya daha az. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Türkiye'nin en uzun üniversitelerinden birisi, 17 ilçede ADÜ tabelası görülebiliyor.  Türkiye'de bulunan birçok üniversite bölümü ADÜ çatısı altında toplanmış durumda. Aynı zamanda da güvenilir yaşamın sunulduğu, rahat bir hayatın sürülebildiği kentlerden biriyiz. Şunu netlikle söyleyebilirim ki, aileler çocuklarını gönül rahatlığı ile Aydın'a bırakabilir."

ADÜ Didim Sosyal Tesisleri Kültür ve Kongre Merkezi'nde sunulan imkanlardan da bahseden Yetkin, "Didim'de üniversitemiz bünyesinde bulunan bir sosyal tesisimiz var. İnsanların rahatlıkla tatil yapabileceği, Didim merkezinde yer alan bir tesis burası. ADÜ bünyesinde bulunan herkesin ziyaret etmesini istediğimiz bir yer" diyerek kayıt için aileleri ile birlikte kente gelen öğrencileri tesise davet etti.

Manzarası nedeniyle Aydınlılar tarafından da sık sık ziyaret edilen üniversitenin merkez kampüsüne ulaşımın tek otobüs ile sağlanabildiğine vurgu yapan Yetkin, "Üniversitemizin ana kampüsü Efeler ilçesinde yer alıyor, Efeler ilçesinin uç noktalarından dahi tek otobüs ile kampüsümüze ulaşım sağlanabiliyor. Kesinlikle zaman sıkıntısı olmuyor, saat 08:30 dersine öğrenciler saat 07:30'da kalkarak yetişebiliyor" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'DE SAYILI KÜTÜPHANELER ARASINDA"

ADÜ bünyesinde yer alan ve "Engelli dostu" unvanını taşıyan Recep Tayyip Erdoğan Kütüphanesi'nin 24 saat açık olduğunu söyleyen Yetkin, "2018 yılı Kasım ayında açılan Recep Tayyip Erdoğan Kütüphanesi, "Engelli dostu" unvanını taşıyan Türkiye'nin sayılı kütüphanelerinden biri. 3 katlı kütüphanemiz, yaklaşık 3 bin öğrenci kapasitesi var. Okullar açık olduğu sürece 24 saat hizmet veriyor. Öğrenciler burada derslerini çalışıp sınavlarına hazırlanabiliyor" diye konuştu.

"ÜNİVERSİTEMİZ REKTÖR ALDEMİR İLE ÇAĞ ATLADI"

2019 yılının Ocak ayında Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü olarak göreve başlayan Osman Selçuk Aldemir'in girişimleri ile ADÜ'nün geliştiğini, çalışmaları devam eden Açık Öğretim Fakültesi ile birlikte hem Aydın'a hem de üniversiteye güç kazandırılacağını söyleyen Yetkin, "Üniversitemiz, Rektör Osman Selçuk Aldemir'in göreve gelmesinin ardından çağ atladı. Bu süreçte birçok yeni atılım yapıldı, şu anda da Açık Öğretim Fakültesi için çalışmalar sürüyor, bu fakültemizin kısa süre içerisinde açılacağını düşünüyoruz. Gerekli başvurular yapıldı. Bu fakültenin açılması ile yalnızca başlangıç sürecinde 100 bin öğrencinin ADÜ'ye kaydolmasını, ilerleyen süreçte ise bu rakamın 200 bine kadar yükselmesini bekliyoruz" dedi.

Yetkin, Rektör Aldemir'in kendileri ile sık sık iletişime geçerek öğrencilerin talep ve sorunlarını dinlediğini de belirtti.

"24 SAAT ÖĞRENCİLERİN YANINDAYIZ"

ADÜ Öğrenci Konseyi olarak çalışmalarından da bahseden Yetkin, "Öğrenci konseyi olarak ADÜ öğrencilerin sorun ve sıkıntılarını, dertlerini, taleplerini en ön sıraya koyuyoruz. Okulla ilgili, özel hayatları ile ilgili tüm sorunları için öğrenciler bizlere gelebilir. Telefonlarımız 24 saat açık, biz arkadaşlarımızın her türlü sıkıntısına çözüme kavuşturmak için elimizden geleni yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Koronavirüs vaka sayılarının düşüşe geçmesi ile birlikte üniversite bünyesinde birçok etkinlik ve şölen düzenlemeyi planladıklarını da söyleyen Yetkin, "Birçok sosyal etkinlik düzenlemeyi planlıyoruz, Eylül ayında güzel bir etkinlik ile güz dönemine başlamak istedik fakat koronavirüs nedeniyle bu düşüncemizi ertelemek zorunda kaldık. Vaka sayılarının düşmesi ile birlikte ADÜ öğrencilerini güzel etkinlikler ile, sanatçılar ile buluşturacağız" diyerek sözlerini sonlandırdı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler