Öğrencilerin gelmesiyle Aydın ekonomisi canlandı

Öğrencilerin gelmesiyle Aydın ekonomisi canlandı

Ekonomiyi büyük yapıda etkileyen üniversite öğrencilerinin Aydın’a gelmesiyle Aydın ekonomisine hareketlilik kattığını belirten Aydın esnafı, Ajans Aydın Gazetesi’ne konuştu.

Yeni eğitim öğretim yılında yapılacak harcamalarla birlikte piyasaya yaklaşık 25-30 milyar TL girmesinin beklendiğini söyleyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ülke genelinde 18 milyondan fazla öğrencinin yeni eğitim öğretim yılına başlaması, piyasada büyük bir hareketlilik sağladığını belirtmişti. Bunun yanı sıra, ekonomiyi büyük yapıda etkileyen üniversite öğrencilerinin de Aydın'a gelmesiyle aynı şekilde ekonomiye nasıl bir canlılık kattığını belirten ve öğrencilerin gelmesini dört gözle beklediklerini söyleyen Aydın esnafı Ajans Aydın Gazetesi muhabirine konuştu.  

ÖĞRENCİLER OLMASA İŞSİZ KALIYORUZ

Yıllardır çalıştırdığı işletmesinde pandemi nedeniyle çok zor zamanlar geçirdiğini dile getiren Zeynep Karalı, ”Ben ve eşim bu işletmeyi çalıştırıyoruz. Küçük bir yer ancak ekmek parası sonuçta. Herkes gibi biz de çok zorlandık. Üniversiteler açılmadan önce çok daha kötüydü işlerimiz ancak iki hafta oldu bayağı iyi gidiyor. Öğrenciler olmasa işsiz kalacağız” ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİNİN ESNAFA KATKI SAĞLAYABİLMESİ İÇİN ÖNCE ÖĞRENCİYE BİR KATKI SAĞLANMALI

Pandemi süreci içerisinde en az esnaf kadar öğrencilerin de zor durumda olduklarını söyleyen Mehmet Sönmez, "Hepimiz zorlu bir süreçten geçiyoruz ancak öğrenciler de zor durumda. Onların buraya gelip biz esnafa katkı sağlayabilmesi için önce onların da cebinde parasının olması gerekir, onlara da bir katkı sağlanmalı ki onlar da bize katkı sağlayabilsinler" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler