'Oktaylar' Aydın'ın gurur kaynağı oldu

'Oktaylar' Aydın'ın gurur kaynağı oldu

Türkiye genelinde gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav sonuçları açıklandı. 500 tam puan alan Aydınlı 3 öğrenci olduğu açıklandı.

Türkiye genelinde merkezi olarak 8.sınıf öğrencileri için gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonuçları açıklandı.

Sınava 1 milyon 31 bin 799 öğrenci girdi. 2022 LGS'de tüm soruları doğru olarak cevap veren ve 500 tam puan alan öğrencilerin Söke Kocagözoğlu Ortaokulu'ndan Hakkı Yağız Baz, Kuyucak Atatürk Ortaokulu'ndan Enes Doğanlı, Efeler Özel Oktaylar Eğitim Kurumlarından Kerem Kılcı olduğu açıklandı.

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “5 Haziran 2022 tarihinde Türkiye genelinde merkezi olarak 8.sınıf öğrencilerimiz için gerçekleştirilen LGS (Liselere Geçiş Sınavı) nda ilimizde 3 öğrencimiz tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan almışlardır. Sınav sonuçlarına göre Türkiye genelinde 48 ilde 193 öğrenci tam puan almıştır. Alınan sonuçlar neticesinde Aydın İli olarak, Türkiye genelinde 500 tam puan alan 193 öğrencinin arasına girerek 2022 LGS Birincisi olan öğrencilerimizi, öğretmenlerini ve ailelerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz. 2022 LGS’ DE tüm soruları doğru olarak cevaplayan ve 500 tam puan alan öğrencilerimiz: Hakkı Yağız Baz Söke Kocagözoğlu Ortaokulu, Enes Doğanlı Kuyucak Atatürk Ortaokulu, Kerem Kılcı Efeler Özel Oktaylar Eğitim Kurumları” ifadeleri kullanıldı.

Oktaylar Bilim Okulları uygulamakta olduğu "Akademik Başarı Odaklı Öğretim Sistemi: Tam Öğrenme Modeli" ile bireysel ve grup başarısı düzeyinde elde ettiği sonuçlarla Aydın iline gurur yaşattı.

2022 Lise Geçiş Sınavında başarı ortalamaları derslere göre aşağıdaki şekildedir:

- Matematik: 20 soruda 4.7
- Türkçe: 20 soruda 9.2
- Fen Bilimleri: 20 soruda 9.5
- Yabancı Dil: 10 soruda 4.5
-İnkılap Tar. ve Atatürkçülük: 10 soruda 5.5
-Din Kültürü ve Ahlak 10 soruda 6.4

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler