Ökten'den açıklama geldi  "2019 yılını örnek verdim"

Ökten'den açıklama geldi "2019 yılını örnek verdim"

AK Parti Aydın İl Başkanı Gökhan Ökten, "Yerel seçimlerde ittifak bize seçim kaybettirdi" sözlerinin eksik yazıldığı nedeniyle yanlış anlaşıldığını belirtti.

Ökten, 2019 seçimlerinde bir araya gelen Millet İttifakı'nı kast ettiğini, konunun MHP ile ilgili olmadığını söyledi. Röportaj da bilgilerin eksik yazıldığına vurgu yapan Ökten şu ifadelere yer verdi.

"Kıymetli Aydın kamuoyu, değerli basın mensupları.

Bugün yayınlanan bir röportaj haberi içeriğinden üretilen ve bir kısım yerel basında yapılan haberler ile ilgili bu açıklamayı yapma gereği hasıl olmuştur.

Yapılan röportajda yerel seçimlerde Büyükşehir Belediyesini kazanamamızın nedenleri sorulduğunda ‘ 2019 yerel seçimlerinde karşı ittifak Hdp dahil topyekün Cumhur İttifakına karşı birleşince kazanamadık’ açıklamasını yaptım.

Ne bu röportaj nede başkaca hiçbir zaman İttifak ortağımız veya adaylarımız hakkında seçim sonuçlarına yönelik basında çıktığı şekliyle seçimi bize kaybettirdiler diye bir beyanım olmamıştır olamaz. Maalesef röportaj haberden alıntı yapılarak yapılan bu haberler benim ağzımdan yapılmış beyanlar gibi paylaşılmıştır. Alıntı yapılan kısmın devamında 2024 yerel seçimlerine dair kamuoyundan toparladığımız bir kaç ana başlığı paylaşmamıza rağmen sanki son yerel seçimi ittifak sebebiyle Mustafa Savaş kaybetti cümlesi doğruyu yansıtmamaktadır.

Bununla birlikte bizleri en çok üzen şey ise sanki Cumhur İttifakından bir rahatsızlığımız varmış algısının kamuoyuna aktarılmaya çalışılmasıdır. Açık ve net şekilde ifade etmem gerekir ki bizim Cumhur ittifakından ve Milliyetçi Hareket Partisinden herhangi bir rahatsızlığımız söz konusu dahi değildir.

Bizler Cumhur ittifakı paydaşları olarak geçtiğimiz yerel seçimlerde büyük bir özveriyle çalışmalarımızı yürüttük. Yürüttüğümüz bu çalışmalar sadece bir yerel seçim kazanmak değil, bu milletin parlak geleceğini şekillendirmek adına yapılan çalışmalardı. Bizler bu parlak gelecekte şehrimizi yeniden inşa etmek ve böylelikle şehrimizi hak ettiği konuma eriştirmenin azmi ve kararlılığı içerisindeydik.

Tüm seçim sürecinde Cumhur İttifakının paydaşları olarak gerek İl gerekse de ilçe teşkilatlarımızı uyum içerisinde çalıştırmaya gayret gösterdik ve bunu büyük ölçüde başardık fakat bu başarımız yine de seçimi kazanmak için yeterli olmadı. Röportajda da ifade ettiğim gibi bu durumun çeşitli yerel ve ulusal sebeplerle olduğu yaptırdığımız araştırmalar neticesinde önümüze rapor olarak geldi. Şunu açıkça ifade etmeliyim ki: En başta Cumhur İttifakı liderlerimiz ve biz yerel paydaşlar, buradan bir sonuç üretmek ve sonraki seçimlere hazırlanma adına çalışmalarımızı sürdürme noktasında büyük bir kararlılığa sahip haldeyiz. Bizlerin ittifakı kuytudaki masalarda yapılan bakanlık pazarlığı ittifakı değildir. Cumhur İttifakı bir kader birlikteliğidir.

Bu kader sadece Türkiye Cumhuriyeti sınırlarından da ibaret değildir. Bu kader bir tarafıyla Gazze’deki milyonlarca masumun umuduyken diğer tarafıyla Karabağ’daki milyonların gururudur.

Cumhur İttifakı bu milletin kaderinin yeniden yazıldığı 15 Temmuz gecesi ve ertesinde temelleri atılmış bir ittifaktır. Cumhur İttifakı bu milletin hamuruyla yoğrulmuş, binlerce yıllık kültürüyle şekillenmiş ve gelecekte var olan “yeniden en güçlü” olma idealinin tezahürüdür. Bizler için Cumhur İttifakı bu milletin çimentosudur ve çifte su katılmış çelik kadar sağlam temeller üzerine inşa edilmiştir.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN ile Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet BAHÇELİ’nin ne denli bir uyum içerisinde çalıştığı ve milletimizi kızıl elmaya ulaştırmak adına büyük fedakarlıklar gösterdikleri hepimizin malumudur. Böyle bir durumda Cumhur İttifakının bir yerel seçim ertesinde yara almasını beklemek, en hafif tabiriyle idealsizlik ve siyaset bilmezliktir. Bununla birlikte söylemediğim bir söz üzerinden kasıtlı olarak kesip gündem yaratmaya çalışmak ve benim Cumhur İttifakından rahatsız olduğum algısını oluşturmaya çalışmak etik değildir.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm kamuoyunu saygı ve sevgiyle selamlıyorum"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler