Ökten'den istifa ve VIP minibüs açıklaması

Ökten'den istifa ve VIP minibüs açıklaması

AK Parti Aydın İl Başkanı Gökhan Ökten, seçim sonuçlarını değerlendirdi. Hakkındaki iddialara da açıklık getiren Ökten, seçimde kiraladıkları araca ödediği parayı kamuoyu ile paylaştı.

AK Parti Aydın İl Başkanı Gökhan Ökten, 2024 yerel seçimlerini değerlendirdi. İl Başkanlığında gerçekleştirilen değerlendirme toplantısında konuşan Başkan Ökten, “Bugüne kadar girmiş olduğumuz seçimlerde bir kere bile seçmen iradesini yok sayan, yükü seçmene atan bir parti değiliz. Beklediğimiz gibi bir sonuç çıkmadı. Seçmenin söylediği bizim için önemli ve baş tacıdır.” dedi. Başkan Ökten, “Büyükşehirde ve ilçelerin çoğunda CHP kazandı. Özlem Çerçioğlu, yaptığı hizmetler referansında bu oyu aldı diyemiyoruz.” açıklamalarında bulundu.

"ADLİYE BİNASININ YERİ DEĞİŞEBİLİR"

Aydın Adliyesi binasının yeri hakkında bilgi veren Ökten, bina yapılacak alanda su ve gaz çıktığını söyledi. Ökten, bakanlık tarafından alanda zemin incelemesinin sürdüğünü bina yapımına uygun olmadığına karar verildiği durumda alternatif bir yer bakılacağını söyledi. Ökten, adliye sarayının yerinin değişeceğinin sinyalini verdi.

"AYDIN'DA 15 YILDIR TEK BİNA DÖNÜŞTÜRÜLMEDİ"

Kazanan belediye başkanlarını tebrik ettiklerini dile getiren Gökhan Ökten, “Bugün yetkiyi mazbatayı alanın görevi oradaki vatandaşlara hizmet etmek. Efeler Belediyesi’nde şuanda çalışanların maaşının düştüğü yönünde bilgi geldi. Bunu takip edeceğiz. Vatandaşların da bunu sorgulamasını sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

Ökten, "Aydın’da 15 yıldır yerel iktidar tek bir bina dönüştürmedi. Az ilerimizde kentsel dönüşüm ofisi diye tabela asıldı. O binanın şuanda kentsel dönüşüme ihtiyacı var." dedi.

"ÇAMUR AT İZİ KALSIN YÖNTEMİ"

İl Başkanı Ökten, şahsına yönelik eleştirilere cevap vererek, “Biz önden gidene çelme takan, arkadan gelene dirsek atan siyaseti sevmiyoruz. Bu siyasetin içinde var. Yine hakkımızda farklı farklı şeyler yazılıp çiziliyor. Çamur at izi kalsın için uğraşıyorlar.” diye konuştu.

"TECAVÜZ DOSYASINA BAKMADIM"

Parayla tecavüz dosyası kapattığı yönündeki haberlere ilişkin Başkan Ökten, meslek hayatı boyunca hiçbir zaman tecavüz dosyasına bakmadığını söyledi.

"ŞAHSİ OLARAK 127 BİN LİRA BAĞIŞ YAPTIM"

Partinin seçim sürecinde kiraladığı araçlara ilişkin iddialara da açıklık getiren Ökten, “Siyasi partiler ve adaylar, ihtiyaç duyduklarında farklı araçlar kiralayabilir. Biz il genelinde seçim sürecinde toplam 120 adet minibüs ve araç kiraladık. Bu araçları seçim çalışmasında kullandık. Biz bir transporter minibüs kiraladık. Bunu Türkiye genelinde bütün adaylar kullanmış olabilir. Ödemesini il başkanlığı tarafından yaptık. 40 günlük süreçte KDV’si ile birlikte 48 bin lira yaptık. Bunun içerisine şoföre ve araç parası dahildi. Bu araçla aynı günde 6 ilçe gezdik. 10 bin km yakın yol yaptık. Sabah çıkıp gece yarısı eve dönüyoruz. İl başkanlığına şahsi olarak, partiye 127 bin lira bağış yaptım.” diye konuştu.

Koruma ile gezdiği yönündeki konuya açıklık getiren Başkan Ökten, “Bir konu gelişti. Emniyetten bir polis memuru bize iki veya üç hafta eşlik etti. Polise gerek kalmadığını söyledik ve polis memuru görevine döndü.” dedi.

"KİRA VE ÖZEL OKUL FİYATLARINDA YAŞANAN ARTIŞLARIN DA OLUMSUZ SONUÇLARDA ETKİSİ VAR"

Seçim sonuçlarına ilişkin net konuşmayan Ökten, “17 ilçede sandık sandık katılımlara bakıyoruz. Seçmen niçin sandığa gitmedi? Sandığa giden seçmen tercihini neye göre yaptı? Bunları sahada araştırıyoruz. İl başta emekli tepkisi diye söyleniyor. Kira, özel okul artışları da bu olumsuz sonucun oluşmasında büyük etkisi var. Bu sonuçları genel merkeze Aydın ölçeğinde ileteceğiz. İlçe ilçe ayrı değerlendirip bunları sonuç haline getireceğiz.” açıklamalarında bulundu.

"NEDEN İSTİFA ETMEDİĞİNİ AÇIKLADI"

AK Parti’nin Aydın’da seçimde başarısız çıkmasına rağmen neden istifa etmediği sorularını yanıtlayan Ökten, “Siz beni istifaya davet ediyorsunuz. Seçimden bu yana partinin içinde dışında, herkes şunu söylüyor, 'Siz elinden geleni yaptınız, çok koşturdunuz.' Takdir seçmenin iradesi. Bu sonucun sebebi neyse ortaya koyacağız. Siz bunun siyasi hatadan dolayı kaynaklandığını ispatlayın, gereğini yapayım. Herkes elini vicdanına koyup 'Evet Aydın’da bu sonuç il başkanlığından kaynaklanıyor' desin. O zaman ne gerekiyorsa yapmaya hazırım.” İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler