Okul öncesi eğitim kurumları taleplerini Ankara’ya taşıdı

Okul öncesi eğitim kurumları taleplerini Ankara’ya taşıdı

Tüm Özel Okul Öncesi Eğitim Kurumları ve Çocuk Kulüpleri Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Nilay Akbaş, TBMM, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlıklarına ziyarette bulundu.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Aşkar’a kurumların talepleri iletildi

Türkiye’nin 10 ilinde bulunan Okul Öncesi Eğitim Kurumları Dernekleri’nin bir araya gelmesiyle kurulan Tüm Özel Okul Öncesi Eğitim Kurumları ve Çocuk Kulüpleri Dernekleri Federasyonu Yönetimi ilk olarak Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Petek Aşkar’ı ziyaret etti. Bakan Yardımcısı Aşkar’a Federasyon çalışmaları ve sektörel konularda bilgiler veren Başkan Nilay Akbaş, okul öncesi eğitim kurumlarının taleplerini dile getirdi.

Özel okul öncesi eğitim kurumlarının kendi alanlarında gerek öğrenci gerekse personel sayısı olarak çok büyük bir potansiyele sahip olduklarını dile getiren Başkan Akbaş, “Okul öncesi eğitim kurumlarımızın her geçen gün problemleri artarak çoğalmakta ve birçok kurum kapanışa sürüklenmektedir. Bu bağlamda özellikle velilere okul öncesi eğitim desteğinin verilmesi ve bu alandaki KDV’nin sıfırlanması ya da yüzde 1’e düşürülmesini çok önemli buluyoruz. Bunların yanında görüştüğümüz eğitimcilerden aldığımız ortak geri dönüşler, SGK prim desteği, eğitim kurumlarına yönelik iş yeri kira artışlarına sınırlama getirilmesi, İŞKUR ve KOSGEB  Destekleri ile elektrik ve doğalgaz indirimi olarak öne çıkıyor. Bu konuda özellikle Milli Eğitim Bakanlığımızın desteği bizim için oldukça önemli” şeklinde konuştu.

Akbaş: Çocuklarımıza mental ve gelişimleri anlamında en iyiyi sunmaya çabalıyoruz

Heyet daha sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Musa Şahin’i ziyaret etti. Federasyon olarak ortak taleplerini Bakanlığa ileten Başkan Nilay Akbaş, “Çocuklar bu ülkenin geleceği olacaklar. Bizler okul öncesi eğitim kurumları olarak çocuklarımızın eğitim hayatına en donanımlı şekilde hazırlanmasını sağlıyoruz. Bununla birlikte çocuklarımıza hem mental hem de gelişim anlamında en iyiyi sunmaya çabalıyoruz. Okul öncesi eğitiminin önemi dünyanın her yerinde kabul edilmiş bir gerçek. Bu konuda bizler de okul öncesi eğitim kurumları olarak daha iyi hizmet sunabilmek için belirli desteklere ihtiyaç duyuyoruz. Bizler destekleri kendimiz için değil velilerimiz ve çocuklarımız için talep ediyoruz. Onların daha rahat bir şekilde hizmetlerimize katılmasını istiyoruz” dedi.

Milletvekillerinden kanun teklifi talep edildi

Tüm Özel Okul Öncesi Eğitim Kurumları ve Çocuk Kulüpleri Dernekleri Federasyonu Yönetimi son olarak TBMM’de Ak Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti Milletvekillerini ziyaret ederek okul öncesi kurumların talepleriyle ilgili destek istedi. Milletvekillerine özellikle 2828 sayılı kanunun 35’inci Maddesinde belirtilen ‘asgari ücretin 10 katından başlayan idari para cezası’ ibaresinin asgari ücret ve katları şeklinde düzenlenmesine yönelik kanun teklifi verilmesi istediklerini belirten Başkan Akbaş, “Burada Federasyonumuzun kurucu dernek başkanları, Yönetim Kurulumuz ve Delegelerimiz ile birlikte bulunuyoruz. Bu konudaki birliğimizin örnek olması ve Milletvekillerimizin bizlerin taleplerini yerine getirmesi konusunda ısrarcı olduğumuzu gösteriyoruz. Bu görüşmelerimiz ile birlikte umuyorum ki taleplerimiz karşılık bulacaktır” ifadelerini kullandı.

Aydın Kreş ve Çocuk Kulüpleri Eğitim Derneği yöneticileri de programa katıldı.

 

c827d786-243d-4f58-b9fd-8da64f557103.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler