Okumuş iddiaları yalanladı

Okumuş iddiaları yalanladı

Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, bazı sınıflarda mevcut öğrenci sayısının 55'e ulaştığı yönünde kendilerine bir bilgi ulaşmadığını söyledi.

Yüz yüze eğitim, yaklaşık 2 yılın ardından, 6 Eylül Pazartesi günü tekrar başladı. Aydın'da da koronavirüs önlemleri altında sınıflarına dönen öğrenciler, arkadaşları ve öğretmenleri ile buluşmanın mutluluğunu yaşadı.

İncirliova ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi'nde yer alan İzzet Ayaydın Ali Sarıyörük İlkokulu'nun sınıflarında oluşan yoğun mevcutlar ise tepkiye neden oldu. İlçede bulunan Hürmüs Ayaydın İlköğretim Okulu'nun yıkılması, Cemal Gürbüzatik Ortaokulu'nda gerçekleştirilen tamiratın ise devam etmesi nedeniyle İzzet Ayaydın Ali Sarıyörük İlkokulu'na yönelen öğrencilerin 55 kişiye dayanan sınıf mevcutlarında eğitim gördüklerini iddia eden veliler, duruma tepki gösterdi. Birçok yerel haber sitesine de taşınan tepkinin ardından Aydın'ın çeşitli ilçelerinde yaşayan veliler yaptıkları yorumlar ile kendi okullarında da sınıf mevcutlarının yüksek olduğunu belirtti.

"BİZE GELEN BİR ŞİKAYET OLMADI"

İddialar hakkında ilk açıklama Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş'tan geldi. Okumuş, sınıf mevcutlarının yüksek olmasına dair kendilerine herhangi bir bilgi ve şikayet gelmediğini ifade ederek "Şu ana kadar 55 kişilik sınıf mevcutları hakkında arkadaşlarımızdan bize gelen bir bilgi olmadı. Yörük Ali Efe İlkokulu'nda böyle bir durum oldu fakat şu anda orada da sınıf mevcutları 40'ın altına düştü ama İncirliova ve Didim'den böyle bir şikayet gelmedi. Şu anda ilimizde bulunan sınıflarda mevcutlar risk teşkil etmiyor" dedi.

"EĞİTİM SÜRECİ PLANLI ŞEKİLDE DEVAM EDECEK"

Kent genelinde bulunan bazı okulların deprem riski taşımaları nedeniyle yıkıldığını, güçlendirme çalışmaları devam eden okullarda ise eğitimin kısa süre içerisinde başlayacağını belirten Okumuş, "Güçlendirme çalışmaları devam eden okullarımız ile ilgili biz tedbirleri önceden aldık, planlamalarımızı yaptık. Gerekli olan yerlerde öğrenciler farklı okullara taşındı, ikili öğretim yöntemi ile yeni dönem başladı. Efeler ilçemizde Doktor Fevzi Mürüvvet Uğuroğlu Ortaokulu var, Ali İzzet Begoviç İlkokulu ve Ticaret Odası İlkokulu İlkokulu üzerinde ikili öğretim yaparak eğitim süreci devam ediyor. Doktor Fevzi Mürüvvet Uğuroğlu Ortaokulu'nun inşaatı bu ay sonuna kadar bitecek, ben kendim bizzat firma ile görüştüm ve bunun teyidini aldım. Bunun haricinde merkez ilçemizde inşaatı devam eden okulumuz yok fakat yıkılan okullarımız var burada ki öğrencileri de başka okullarımız ile eşleştirdik. Didim'de 2 okulumuzda güçlendirme çalışmaları devam ediyor, onların da müteahhitleri bu ay sonuna kadar çalışmaların biteceğini söyledi. Yıkılan okullarımızın yenisi yapılana kadar, 1, 1 buçuk yıla kadar yani, planlı şekilde eğitim süreci devam edecek" diye konuştu.

12 POZİTİF VAKA GÖRÜLDÜ

Aydın genelinde bulunan okullarda koronavirüs önlemlerinin alındığını, eğitim ve öğretimin bu önlemler altına gerçekleştirildiği söyleyen Okumuş, "Yaklaşık 12 sınıfımızda pozitif vakalardan kaynaklı olarak yüz yüze eğitime ara verildi. Sınıflarımız online eğitime devam ediyor. Onun dışında okullarımızda olumsuz herhangi bir durum yok" ifadelerini kullandı.

Pandemi önlemlerinin yalnızca okulda değil sosyal hayatta da alınması gerektiğini vurgulayan Okumuş, ailelere seslenerek salgının devam ettiğini hatırlattı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler