Öncelik Çıldır'ın Değil

Öncelik Çıldır'ın Değil

AK Parti Aydın Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Yavuz Aydın Basınıyla bir araya geldi. Yavuz kendisine yöneltilen sorulara cevap verdi.

Aydın’ın Efeler ilçesinde bulunan özel bir işletmede düzenlenen toplantıya Yavuz’un yanı sıra, AK Parti Efeler İlçe Başkanı Çağatay Gülaştı, Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semra Şener, Nazilli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ümit Özmen ve basın mensupları katıldı.

 

ÖNCELİK DEMİRYOLUNUN

 

Kendisine yöneltilen sorulara tek tek cevap veren Yavuz, “Çıldır Havalimanı” sorusuna “Öncelik demiryolunun” yanıtını verdi. Yavuz, “Bu şehirde üretilen ürünleri çok hızlı bir şekilde ihracat edebilmek için öncelik demiryolunun. Ancak havalimanı işe yaramıyor demeyin. Sivil uçuşlara açılmamış haliyle de Aydın’a katma değer sağlıyor. Evet demiryolumuz var ama yeterli değil. Nasıl ki otobanlar da çift yönlü hem gidiş hem geliş varsa demiryolunda da aynısı olmalı” dedi.

 

DEĞİŞİK ÜLKELERDEN GELENLER VAR

 

Çıldır Havalimanında değişik ülkelerden gelen öğrencilerin olduğuna dikkat çeken Yavuz, “Demiryolunda istediğimiz noktaya geldikten sonra havalimanı olmayacak diye bir şey yok. Bu arsayı bağışlayan ağabeyimizin en büyük arzularından biri buydu ama havalimanı da sanki hiç işe yaramıyormuş gibi düşünmeyin. Türkiye’nin yılda 300 civarında pilota ihtiyacı var. Bunun ortalama 85 tanesi burada eğitiliyor. Türkiye’ye ciddi bir hizmet veriyor. Aydın’a bir katma değer gelmiyor diye düşünebilirsiniz ama buraya eğitime gelen öğrencilerin hepsi üniversite mezunu, değişik ülkelerin değişik yerlerinden gelen kişiler” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler